2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Huszonnégy csoport, köztük négyen az országhatáron túlról, négyszáz fellépõ és kitûnõ hangulat – ez jellemezte a XIII. Bihari Regionális Néptánctalálkozót, amelyet ebben az évben szombaton volt a biharkeresztesi sportcsarnokban.

 

Egy színes, hangulatos ovi gálára került sor a közelmúltban a Komádi Közösség Házban. A város valamennyi óvodájából jöttek az ovisok, hogy bemutathassák megszerzett tudásukat népmesében, néptáncban, népzenében a megjelent nagy létszámú közönség (szülõk és vendégek) elõtt. De Berekböszörménybõl is érkezett egy kis mesemondó a nagymamával együtt.

 

10 éves jubileumot ünnepeltek Körösszakálban
Körösszakál – Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományõrzõ Közösségfejlesztõ és Szervezõ Egyesület valamint a Petlend-Csehi néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3.-án.

Szüreti felvonulások Pocsajban
Pocsaj – Október elsõ hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

Szüreti rendezvény az idõsek nappali klubjában Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Szüret úgy, mint régen Körösszegapátiban. A helyi idõsek nappali klubjának dolgozói már hetekkel ezelõtt elhatározták, hogy „Napsugaras” szüretet rendeznek az idõsek klubjában. Elhatározásukat tett követte, amikor is Szûcsné Nagy Ildikó köszöntötte a klub tagjait és a vendégeket.


Körösszakál – XI. alkalommal rendezik Körösszakálban a Körösszakáli Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábort.

Fergeteges este néptánccal2012-03-03 16:00:20

Néptáncosok csináltak fergeteges hangulatot a csökmõi Faluházban március 2-án este a "Faluház mindenkinek!" rendezvénysorozat soron következõ programjaként.

 


Konyár - A konyári mûvelõdési ház szervezésében augusztus 22 és 26 között került megrendezésre az idei Kézmûves és Néptánc Tábor közel harminc gyerek részvételével.

 

 

Táncosok a fürdõben 2011-08-16 12:24:07


Berettyóújfalu – A nem rég átadott berettyóújfalui városi fürdõ a szolgáltatásokon túl kulturális programokat is szervez az odalátogató vendégei számára.

Körösszakál – A körösszakáli táncos fiatalok jó szervezõ munkáját dicséri az, hogy ebben az évben tizedik alkalommal rendezik meg a településen a Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábort.

 

Ismét Újiráz került dél-bihar központjába egy hétvégére. A környékbõl ugyanis idõsek, fiatalok egyaránt ellátogattak az október 9-én megrendezett megemlékezésre, falunapra, majd másnap a híres irázi búcsúba.

« 1. oldal »