2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Két napos általános sztrájk kezdõdött Görögországban. A közalkalmazottak a megszorító intézkedések ellen tiltakoznak, amely a szakszervezetek szerint csak a kisembereket sújtja.
Fél napig ismét tilos volt a fel- és leszállás a repülõgépeknek Írországban illetve Észak-Írországban az izlandi vulkánkitörésbõl származó hamufelhõ miatt.
Hatórás fel- és leszállási tilalom után helyi idõ szerint délután egy órakor visszatérnek a normális mûködési keretek közé az írországi repülõterek ...
Váratlanul visszavonta támogatását a kaliforniai partok mentén tervezett olajfúrásoktól az állam kormányzója, Arnold Schwarzenegger, aki a Mexikói-öbölben történt környezeti katasztrófával indokolta döntését.
Az amerikai United és a Continental Airlines egyesülésével létrejött a világ legnagyobb légitársasága. Ráadásul a friggyel egy milliárd dollárt spórolnak.
Tüntetések már hétfõn és általános sztrájk szerdán. Így fogadták a görögök az athéni kormány által bejelentett megszorító intézkedéseket, amelyek az uniótól És Nemzetközi Valutaalaptól kapott 110 milliárd eurós hitel feltételei.
Feleségül vette saját macskáját egy kelet-német férfi - írja a Bild német bulvárlap hétfõi számában. Mivel az effajta frigy Németországban is tilos, egy közismert német színésznõ segítségét kérte.
Aggodalmát fejezte ki csütörtökön az orosz miniszterelnök amiatt, hogy a klímaváltozás miatt egyre csökken a jegesmedvék élettere - adták hírül orosz hírügynökségek.
Szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a sanghaji világkiállításra. Az expo helyszínén több tízezer katona és rendõr, valamint több mint egymillió önkéntes lesz, hogy garantálják a biztonságos és sikeres expót.
Chavez követõket keres2010-04-29 13:18:38
Belépett a Twitter nevû mikroblog-oldalra Hugo Chavez: ezt maga a venezuelai elnök jelentette be. Chavez eddig több órás beszédeirõl volt híres, de most maximum 140 karakterben is össze tudja foglalni mondandóját.
Felszállás közben lezuhant csütörtökön az Amerikai Ûrkutatási Hivatal (NASA) kutatóballonja Ausztráliában. A hatalmas ballont éppen feleresztették volna, ...
Görögország és Portugália után Spanyolországot is leminõsítette a Standard and Poor s hitelminõsítõ intézet. A döntést a lassabb gazdasági növekedéssel indokolták.
Nem keresik tovább a Himaláján eltûnt magyar hegymászót, Várkonyi Lászlót - tudta meg a Független Hírügynökség Hajnal Ágnestõl, az expedíció kapcsolattartójától. A jégomlást zúzódásokkal megúszó Klein Dávid már az 5200 méteres alapbázison van, ...
Csõd szélén Görögország. A közalkalmazottak mégsem kérnek az Unió és a Nemzetközi valutaalap segítségébõl. Azt mondják: nem akarnak további megszorító intézkedéseket.
Továbbra sem találják a Himaláján eltûnt magyar hegymászót. Várkonyi Lászlót öt serpa, vagyis tibeti segítõ és egy kínai hegymászó csapat keresi már több mint két napja.
Információkat akar kérni a szerb kormány a Facebook-tól egy olyan csoportról, amely a közösségi oldalon halállal fenyegette meg többször a szerb államfõt - közölte kedden a szerb belügyminiszter.
Elsodort egy lavina két magyar hegymászót a Mount Everesten. Klein Dávid és Várkonyi László arra készültek, hogy a magyar hegymászás történetében elõször oxigénpalack nélkül érjék el a Mount Everest csúcsát.
Több mint ezer francia földmûvelõ hajtott végig traktorokkal Párizs utcáin kedden, kormányzati segítséget követelve a gondokkal küszködõ ágazatnak. A francia mezõgazdasági miniszter elismerte, ...
Õrizetbe vettek egy férfit az egyik észak-karolinai repülõtéren, ahol a rendõrségi autókéhoz hasonló fényjelzéssel és szirénával jelent meg egy bérelt autóval.

Mivel a magyar hatóságok nem emeltek vádat a náci háborús bûnökkel gyanúsított Zentai Károly ellen, Ausztrália nem adhatja ki a férfit Budapestnek - jelentette ki a 88 éves férfi ügyvédje a keddi bírósági meghallgatáson.
Meghalt egy 35 éves indiai férfi miután radioaktív sugárzásnak volt kitéve egy Újdelhiben található fémhulladék telepen - közölte kedden a város rendõrsége.
Tojásdobálással, és két füstbomba elengedésével zavarták meg kedden az ukrán parlament ülését, miközben a képviselõk egy ukrajnai kikötõ Oroszországnak való bérbeadásáról vitatkoztak.
Bíróság elé állítottak hétfõn egy tanárt Nagy-Britanniában azzal a váddal, hogy meg akarta ölni egyik diákját. Az ügyész szerint az 50 éves férfi egy súlyzóval többször fejbe vágta a 14 éves fiút, miközben háromszor azt kiáltotta, hogy "Halj meg!".
Földcsuszamlásszerû gyõzelem, kétharmados többség, a jobboldal sikere - így látja a nemzetközi sajtó a magyar parlamenti választás végeredményét.
« Előző « 6. oldal » 10 11 12  ... 21 Következő »