2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Csütörtökön nyugat felõl újabb csapadékzóna érkezik, az északkeleti tájak kivételével sokfelé fog esni, a Dunántúlon ismét havazhat - írja az Idõkép friss elõrejelzésében.

A borús és esõs szombatot napsütéses vasárnap követi, de a nyári meleg nem tér vissza. Erõs széllökésekkel távozik a front az ország területérõl.

Többször lehet számítani esõre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A héten melegszik az idõ2015-04-21 08:48:54

A héten is többször lehetnek hûvösek az éjszakák, elõfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok körüli maximumhõmérsékletre lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú elõrejelzés szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erõs, viharos lesz a szél.

A hétvégén is többfelé kisüthet a nap, de emellett esõre is számítani kell. Emellett erõs, helyenként viharos lesz a szél. Néhány fokkal mérséklõdik a meleg: eleinte néhol még akár 21 Celsius-fok is lehet, de a hét végére néhol csak 9 fokig emelkedik a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzõen száraz lesz az idõ. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hûl a levegõ: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A hétvégén is sok napsütésre lehet számítani, de eleinte néhol, majd egyre többfelé lehet esõ. Mínuszok is lehetnek, de napközben több helyen 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A jövõ héten folytatódik a napsütéses idõ. A leghidegebb órákban még többnyire mínuszokra kell készülni, de nappal 10, a hétvégén néhol akár 12 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Több helyen sok napsütésre lehet számítani a hétvégén. Csapadék nem várható, és helyenként akár plusz 10 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hõmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Kánikulai hetünk lesz2013-07-08 09:47:37

Hajdú-Bihar – Ha nem is legvadabb arcával, de vendégünk marad a kánikula végig a héten. Néhány fokos enyhülésre csak a hétvégén van kilátás – derül ki az EWS elõrejelzésébõl

A jövõ hét elején borús lesz az idõ, de a hétvégén már több napsütés várható
Budapest, 2013. június 2., vasárnap (MTI) – A jövõ hét is felhõsen, esõsen indul, de fokozatosan melegszik is az idõ, hétvégén már 27 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.
Vigyázat, UV-veszély!2010-06-10 11:11:27
Itt a kánikula és a következõ napokban különösen veszélyes lehet az UV-B sugárzás. Elérheti a 8-as erõsséget, ami azt jelenti, hogy akár negyedóra alatt is komoly égési sérüléseket lehet szerezni a napon.

Az ország északkeleti részében szerdán déltõl is számítani kell zivatarokra és jégesõre is. A hõmérséklet itt 24 fok körül alakul, délen 29 fok és sok napsütés várható. A hõmérséklet a hétvégére fog visszaesni.

Pénteken tovább melegszik, de változékony marad az idõ. Délelõtt borongós idõ lesz záporokkal, majd délután felszakadozik a felhõzet, és egyre tartósabban süt ki a nap, de megnõ az esélye a helyi, heves zivatargócok kialakulásának. A jellemzõ hõmérséklet pénteken reggel 11, délután 21, szombaton reggel 11 fok körül alakul.

A szerdai és csütörtöki nap változóan naposnak ígérkezik, olykor mérsékelt felhõzet jelenik meg az égen, de száraz, egyre enyhébb idõ lesz.
« 1. oldal »