2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Mudri László nemrég egy nemzetközi mobiltelefonos fotóversenyen diadalmaskodott.

A hónap végén bezárt a Nokia Komárom Kft. telefongyára - mondta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetõje vasárnap az MTI érdeklõdésére, hozzátéve, a komáromi gyár utolsó 24 dolgozójának leépítését pénteken jelentették be a megyei munkaügyi központban.

A november végén bezáró komáromi gyárból 1149 magyar munkavállalót küldtek el, kétharmaduknak van munkája. Az álláskeresést az NGM munkaerõ-piaci programja is támogatta. A kormány négy közvetlen támogatási és szolgáltatási elembõl álló csomagot kínált a létszámcsökkentésben érintetteknek.

És 150 000 forintos álláskeresési támogatást, meg egy csúcskategóriás mobilkészüléket is. Az üzemet november 30-án zárják be.

Már több cég, köztük az Apple iPhone-ját is gyártó Foxconn leányvállalata is érdeklõdik a komáromi Nokia-üzem elbocsátásra kerülõ dolgozóinak foglalkoztatása iránt - írta a Népszabadság.

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása egy ideje kihasználatlan - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. Akciótervet dolgozott ki a kormány.

Hogyan kerül Android egy Nokia telefonra? Hát alaposan kiherélve. Kipróbáltuk a rejtélyes, X nevû, olcsó okosmobilt.

Visszatért a bunkofon2013-12-29 18:40:38

A mobilozás hajnalán a féltégla méretû bunkofonról lehetett felismerni a rendkívül fontos bizniszmeneket, akik nem mulaszthattak el egyetlen hívást sem. Azóta több divathullámon átvergõdtünk, volt már trendi a qwerty, a szétnyitható acélmobil, sõt, egy különösen zûrös korszakban a vibrátornak álcázott luxusmobil volt a csúcs.

Egyes források szerint a Nokia közvetlenül a telefonos részleg felvásárlása elõtt tervezi piacra dobni elsõ androidos okostelefonját, amelyen a szoftvert is kézben tartanák.

A Nokia és egy brit egyetem szakértõi mesterséges villámot használtak fel egy hordozható eszköz akkumulátorának feltöltésére - a megoldást a vidéki régiók számára ajánlják.

Vasárnap Miskolcról elmentünk fürödni a hajdúszoboszlói Hungarospa-ba. Minden szép és jó volt, majd délután 4 órakor bementünk az aqua-parkba 5 óra 15 perc körül visszamentünk a sátorhoz. Ekkor vettük észre hogy eltûnt mindenünk. Telefonok, pénz, autókulcs iratok -írja olvasónk.

« 1. oldal »