2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Január 1-jétõl bevezetik az elektronikus eljárást a civil szervezetek nyilvántartási ügyeiben - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szerdán az MTI-vel.

Újabb öt országos nemzetiségi listát vett nyilvántartásba hétfõi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Ezernél több jelöltet vettek már nyilvántartásba a választási bizottságok és 1500-nál többen várnak még a döntésre a Nemzeti Választási Iroda (NVI) péntek déli adatai szerint.

Az ajánlásgyûjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet – derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldalának kedd esti adataiból.

Hétfõn kaphatják meg a nemzetiségi választáson induló jelölõszervezetek a nemzetiségiként nyilvántartásba vett választók adatait az ajánlásgyûjtéshez. A nemzetiségi jelölõszervezetek ezen kívül még kétszer juthatnak hozzá a választók adataihoz a célzott és takarékos kampány érdekében.

Három jelölõszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfõn a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választására, továbbá hét jelölõszervezetet a nemzetiségi választásra.

Eddig nyolcvanhét jelölõszervezetet vettek nyilvántartásba a területi választási bizottságok és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az október 12-ei önkormányzati és nemzetiségi választásra, négy évvel ezelõtt hétszer ennyi szervezet indult az önkormányzati választáson.

Budapest, 2011. december 5., hétfõ (MTI) – Olyan nyilvántartási rendszer kialakításáról rendelkezett a parlament hétfõn, amelyben a nagykorú, itteni lakóhellyel rendelkezõ magyar állampolgárságú férfiaknak a katonai szolgálat teljesítéséhez, a sorozáshoz és a behíváshoz szükséges adatait vezetik majd.

« 1. oldal »