2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Május 20. a 2014. évrõl benyújtandó személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje; a közelgõ határidõre, valamint a várható ügyfélforgalomra tekintettel a bevallások beadásának elõsegítésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bevallás utolsó hetében hosszított nyitva tartással áll az adózók rendelkezésére.

Az új szabályok szerint tarthatnak nyitva az üzletek az ünnepi hétvégén – hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) csütörtöki közleményében.

A vasárnapi zárva tartást elrendelõ törvény március 15-i életbe lépése óta erõsödött ugyan a pénteki, szombati forgalom a plázákban, de még nem kompenzálja a vasárnapot – válaszolta az MTI érdeklõdésére Balatoni Judit, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének (MBSz) fõtitkára kedden.

Megváltozik az élet március 15-tõl. Az Országgyûlés elfogadta a vasárnapi pihenõnapról szóló törvényt. A nagy üzletek nem nyithatnak ki, csak a kis családi vállalkozásban mûködõ boltok. De lesznek kivételek: így kiflit, kenyeret, benzint, virágot, újságot vasárnap is lehet majd venni, és a szórakozóhelyek, mozik, éttermek is nyitva lesznek.

Két év után azért hoztuk ismét elõ az üzletek vasárnapi nyitva tartásának a kérdését, mert az elõzõ kormány idején abban állapodtunk meg, hogy akkor térjünk erre vissza, amikor jobb lesz az ország, a családok anyagi helyzete – ismertette kérdésünkre a KDNP városi elnöke.

A kormány megtárgyalta és támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza - jelentette be a kisebbik kormánypárt frakcióvezetõje.

Néhány kivételtõl eltekintve elrendelnék az üzletek vasárnapi zárva tartását egy friss törvénymódosító javaslat szerint - írta pénteki számában a Magyar Nemzet a lap birtokába jutott törvénymódosító csomagra hivatkozva.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) szerint súlyos következményekkel járna a vasárnapi nyitva tartás korlátozását elõíró törvénymódosító javaslat megszavazása, mert elbocsátásokat és bércsökkenést eredményezne – közölte a szervezet az MTI-vel hétfõn.

Ezen a héten a megszokottnál tovább tartanak nyitva az okmányirodák, hogy a vasárnapi országgyûlési választásra az ügyfelek szükség esetén megújíthassák vagy pótolhassák a személyazonosításra alkalmas okmányaikat.

Néhány nap múlva karácsony, ráadásul ezúttal hat napos lesz az ünnep (ha beleszámoljuk 24-ét, 27-ét, 28-át, 29-ét). Oda kell tehát figyelni arra, mikor indulunk vásárolni, hogy lesznek nyitva a boltok a következõ napokban.

« 1. oldal »