2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetõi szerint a magánnyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú mûködõképességének megõrzését.

A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetõi szerint a magánnyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú mûködõképességének megõrzését.

A magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó új szabályozás hatálya nem lesz visszamenõleges - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére.

A magánnyugdíjpénztárakról az Országgyûlésnek beterjesztett javaslat védi a korábban kötelezõen befizetett tagdíjakból származó, a jövõbeni nyugdíjjáradékok fedezetéül szolgáló vagyont – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Szakértõk szerint jelentõs pozitív változás állt be az emberek gondolkodásában, hiszen egyre nyitottabbak az öngondoskodásra.

Jövõre nagyobb számban megjelenhetnek euróalapú, adókedvezményre jogosító nyugdíjbiztosításokkal is a piacon a hazai biztosítók - írta keddi számában a Világgazdaság.

Szakértõk szerint jelentõs pozitív változás állt be az emberek gondolkodásában, hiszen egyre nyitottabbak az öngondoskodásra.

Az Ukrajnával hatályban lévõ egyezmény alapján csak azon ukrán és magyar állampolgárok lehetnek jogosultak nyugellátásra, akik életvitelszerûen Magyarországon élnek - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma.

A nyugellátás gyors és pontos megállapításért két éven át segíti tisztázni és megtalálni a szükséges adatokat négyszázezer ember számára az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság – errõl is szó volt a Napközben hétfõi adásában.

Az ONYF a következõ hónapokban négyszázezer levelet küld ki adategyeztetésre, amivel a majdani nyugdíjszámítást szeretnék gördülékenyebbé tenni. Az adategyeztetés elõbb-utóbb mind az ötmillió biztosított eléri – de ez még nem az egyéni számlarendszer.

Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság – jelentette be Mészáros József fõigazgató hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyarok 53 százalékának a bizonytalanság jut eszébe a nyugdíjas évekrõl. A Napközben címû mûsorban nyilatkozó nyugdíjszakértõ elmondta: augusztus 15-tõl beindul az úgynevezett egyeztetési eljárás, amelynek során a nyugdíjbiztosítás a nyilvántartásában õrzött adatokat szeretné biztossá tenni.

Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetõségi rendszerét. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság augusztus 25-étõl értesítést küld az érintetteknek, hogy a befizetésekrõl, illetve a szolgálati idõrõl egyeztessen velük.

Az elmúlt napokban ugrásszerûen megnõtt a koruknál fogva hiszékenyebb és kiszolgáltatottabb fogyasztókat célzó árubemutatókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok száma - figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

57 éves korig dolgoznánk2014-05-31 11:00:00

Hatvanöt éves koráig csak a munkavállalók egytizede szeretne munkába járni.

Elérkezett az a nap, amikor 43 évi munkaviszony után, amelybõl 20 évet a Körösszegapáti óvodában töltött el Kovács Ernõné Irénke néni, mint dajka nyugdíjba ment.

Eddig mintegy 3 ezer munkavállaló, és 500 cég érdeklõdött a Nõk 40 plusz program iránt. Tavaly decemberig csaknem százezer nõ vonult nyugdíjba 40 év munkaviszony alapján. Év végéig további 20-30 ezer igénylõre számít a kormány.

Gyakran zavart okozó fogalmakról is szó volt a nõknek negyven év munka után járó nyugdíjlehetõséget ismertetõ beszélgetésben, amely a Napközben csütörtöki adásában hangzott el.

Blogon ad tanácsokat másoknak az az amerikai férfi, aki feleségével együtt nyugdíjba vonult gyermekük megszületésekor, 30 éves korukban.

Már megkapták a nyugdíjasok a januári, emelt összegû nyugdíjakat. De mennyivel is emelkedett pontosan a járadék, kinek mennyit vitt a postás, vagy milyen összeget utaltak a számlájára?

Hová tedd a nyugdíjpénzt?2014-01-27 16:41:32

A biztosítók keményebben ringbe szállhatnak a hosszú távú megtakarításokért. Idõsebb korra ugyanis adókedvezménnyel támogatva 2014-tõl biztosítással is lehet félretenni.

Szélesedik azon nõk köre, akik után a munkaadók igénybe vehetik a nyugdíjba vonulás elõtti idõszakra vonatkozó bér- és járulékkedvezményeket annak a programnak a keretében, amely segíti a nõket a 40 év szolgálati jogviszony megszerzésében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A jó hír: a korábban meghirdetetthez 54-hez képest 60 fürdõben vehetik igénybe a nyugdíjasok az az Erzsébet-program fürdõjegy programját.

Több mint százezer nõ vette igénybe azt a kedvezményt, amely életkortól független nyugdíjba vonulást tesz lehetõvé 40 év munka után - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelõs államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.

A problémafelvetéssel egyetértek, azonban e tárgykör nem kezelhetõ külön a kedvezményrendszer átfogó felülvizsgálatától. Amennyiben ez idõszerûvé válik, a kérdés megoldási módozatait is készek leszünk megvizsgálni - jegyezte meg Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Zakó László jobbikos országgyûlési képviselõ kérdésére adott írásos válaszában.

« Előző « 2. oldal »  Következő »