2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

45 év múlva már csak 8 millióan leszünk Magyarországon, a társadalom elöregedése folytatódik, a nõk egyre késõbbre halasztják a gyermekvállalást vagy egyáltalán nem is vállalnak gyereket. Mindez pedig oda vezet, hogy 45 év múlva már két aktív korú magyarnak kell eltartania egy nyugdíjast. Azért nem kell félni a jövõtõl, jelenleg három olyan nyugdíj-megtakarítási termék is van a piacon, amely adókedvezménnyel egybekötve segít felkészülni a nyugdíjas évekre. Az alábbi cikkben az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj-elõtakarékossági számla és a nyugdíjbiztosítás adta lehetõségeket mutatjuk be.

Múlt év elejétõl újra jár az üzleti biztosító társaságokkal kötött nyugdíjbiztosítások után az adókedvezmény, de a szerzõdõk ezt nem automatikusan kapják, hanem a biztosító igazolása alapján, a személyi jövedelemadó bevallásukban igényelhetik vissza - hívja fel az érintettek figyelmét az Union Biztosító.

Jövõre nagyobb számban megjelenhetnek euróalapú, adókedvezményre jogosító nyugdíjbiztosításokkal is a piacon a hazai biztosítók - írta keddi számában a Világgazdaság.

Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerzõdés élt, amelyre ez év elejétõl jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény – nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivõje hétfõn az MTI-nek.

Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetõségi rendszerét. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság augusztus 25-étõl értesítést küld az érintetteknek, hogy a befizetésekrõl, illetve a szolgálati idõrõl egyeztessen velük.

Nyilvánosságra hozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság (ONYF) jövõ évi ellenõrzési tervét. A fõ feladat a nyugdíjak megállapításhoz szükséges adatok begyûjtése a renitens vállalkozásoktól, de a reklamáló biztosítottakra is odafigyelnek - tudta meg a Napi Gazdaság.

« 1. oldal »