2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Az utcán kóborló ebek és gazdáik egymásra találását, valamint a kóbor kutyák gazdákhoz kerülését segíti a Vigyél Haza nevû, okostelefonokra letölthetõ applikáció, amelyhez a nyár vége óta már több mint 5000 felhasználó és 16 állatvédõ szervezet csatlakozott.

Egy új kutatásban okostelefon-felhasználókat kérdeztek meg a világ különbözõ nagyvárosaiban, hogy érdekelné-e õket a városi élet fontos aspektusaihoz kapcsolódó 18 új szolgáltatás.

Rezeg a csuklóm, ha hívnak2013-10-08 10:10:14

A Samsung Galaxy Note 3 az egyik legjobb okostelefon, viszont nagy mérete miatt nem mindenkinek praktikus, és egyelõre nagyon drága. A Galaxy Gear okosóra titkát viszont még nem sikerült megfejtenünk.

Appra magyar! néven hagyományteremtõ szándékkal alkalmazásfejlesztõ versenyt indít az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) - jelentette be a szervezet Budapesten.

Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínûleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidõ, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja õket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélõ üzemmódban.

Július 1-jétõl az egész 3G-s hálózatára kiterjedõen élesítette a HD-hanghívási lehetõséget a Telekom, a cég ügyfelei így egymás közt sokkal jobb hangminõségben tudnak beszélni.

Végre július elsejétõl nem megy rá a gatyája is az okostelefon tulajdonosoknak, ha bekapcsolva hagyják külföldön a mobilinternetjüket. A jelenlegi vérfagyasztó roaming mobilinternet díjak helyett megabyte-onként 0,45 euróért szörfölhetünk a világhálón az Európai Unió országaiban, Izlandon és Svájcban.


Több napot is kibíró okostelefon-akkumulátorok, zsebbe gyûrhetõ tabletek, sokkal könnyebb repülõgépek és autók készülhetnek a grafénból, a közeljövõ szuperanyagából. Alig nyolc éve fedezték fel, de néhány éven belül felforgathatja az elektronikát.

Júniusban indul a mobiltárca-alkalmazás hazai tesztelése, és az õsz vége felé akár már szélesebb körben is startolhat az új fizetési módszer – mondta Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke a Világgazdaságnak.

Évtizedes technológiákat használnak a legújabb okostelefonok, legtöbbjük ezért nem is bír ki többet egy napnál egyetlen töltéssel. A napelemes érintõképernyõ, vezeték nélküli töltõ enyhítheti a problémát, de igazi megoldást csak a szuperkondenzátor hozhat az akkumulátorok kiváltására.

NFC matrica segítségével, okostelefonnal vezérelhetõ a hûtõ, a mosógép, a robotporszívó vagy a sütõ, és a háztartási eszközöket hangvezérléssel irányíthatjuk. Ez nem a jövõ hanem a jelen.

Jövõre piacra dobhatják az elsõ összehajtható, zsebbe gyûrhetõ mobiltelefont. A sci-fik által ígért technológia megvalósításán féltucatnyi cég dolgozik, de valószínûleg a Samsung lesz a nyertes.

« Előző « 2. oldal »