2024. április 24. Szerda, György.
 
Aki olvas, nem hall2015-12-10 20:11:08

Az agy korlátozott kapacitása miatt olvasás közben gyakran egyáltalán nem halljuk a hangokat - állapították meg brit kutatók.

Egyre kevesebb a magán könyvesbolt és a helyi könyvkiadó, az olvasók jobbára a bolthálózatokon vagy az interneten keresztül vásárolnak. Mit tehet a könyvszakma azért, hogy többet olvassunk?

Több ezer diákot ért el az olvasást népszerûsítõ program, a kisiskolásokat meséléssel, a nagyobbakat egyebek között vetélkedõkkel ösztönözték az olvasásra – számolt be a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) az MTI-hez hétfõn eljuttatott közleményében.

Miközben egyre kevesebben és egyre kevesebbet olvasnak könyvet, a digitális világban soha nem látott mértékben nõ a szöveges tartalom fogyasztása.

A pezsgõ közösségi élet újabb állomásának lehettek szemtanúi azok, akik részesei voltak egy mai projektzárónak Váncsodon, a kultúrház emeleti részében.

A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár olvasási „versenyt” hirdetett meg a nyárra egészen szeptember 30-ig óvodásoknak és kisiskolásoknak. Bene Viktória tudósítása.

« 1. oldal »