2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Érdekességek az Utasellátó múltjából – az úti vendéglátás relikviáin keresztül.

Volt egyszer rég egy tanyasi iskola a hajdúszoboszlói körzetben, a szép nevû Angyalházán, a pusztán, az Aranyszeg nevû tanyán. Összesen 449 kisdiák koptatta ott az iskola padlóját az 1939/40–es tanévtõl az 1970/71-es tanévig, a második világháború idején is.

A temetõbe menet elgondolkodtatott a busz melletti erdõ, ahol a képen szereplõ és ahhoz hasonló állapotokat láttam. Emlékszem, a DOTE-n akkor kezdték a fákat vizsgálgatni, amikor a tragédia történt. Az Ady Endre úton az erdõ fáit nem kellene kivágni? Legalább azt, ami az út felé dõl? Gondozza valaki a Nagyerdõ e részét? – kérdezte néhány hete Hûse Ilona debreceni olvasónk.

Gratulálunk a Kikérem magamnak! címû írás szerzõjének, Kenyeres Ilonának. Magam és még sokan hasonlóan vélekedünk, sõt bosszankodunk a tv-mûsorok összeállításán.

Nekünk nemzeti ünnepünk, de a világnak ez mást jelent. John F. Kennedy elnök 1962. március 15-én tette közzé a legalapvetõbb fogyasztói jogokat tartalmazó történelmi nyilatkozatát, melyben a négy alapvetõ fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze.

Az alábbi esetrõl a február 11-én kelt levelében számolt be olvasónk: Január 12-én megtudtam hogy szívbillentyû cserére kell mennem. Január 19-én a hajdúhadházi (szomszéd város) OTP-fiókban megrendeltünk a feleségemnek egy bankkártyát (1783 forint), hogy a kórházi létem alatt a nejem is hozzáférhessen a folyószámlámhoz, és én se maradjak kártya nélkül. Azt ígérték, hogy tíz napon belül postázzák. Február 13-án befekszem a kórházba és a mai napig nincs kártyám.

Tavaly õsszel egy idõs ember a téli tüzelõ feldarabolására – családi segítséggel – egy rönkhasító gépet vásárolt a most épp kivonulóban lévõ barkácsáruházban. A gép elromlott, így visszakerült az áruházba, majd onnan a szervizbe.

« 1. oldal »