2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A pénzváltók számára is kötelezõen elõírnák az online pénztárgépek használatát – nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelõs helyettes államtitkára szerdán az M1 hírcsatornának.

Az adóhivatal tudatta, hogy évente felül kell vizsgáltatni az online pénztárgépet.

Kötelezõ az online kasszák éves felülvizsgálata; ilyenkor a szerviz ellenõrzi, volt-e a pénztárgépen illegális beavatkozás vagy annak kísérlete, és ha szükséges, az adóügyi ellenõrzõ egység (AEE) akkumulátorát is kicserélik - hívta fel a figyelmet az onlinekassza.hu portál

Kötelezõ az online kasszák éves felülvizsgálata; ilyenkor a szerviz ellenõrzi, volt-e a pénztárgépen illegális beavatkozás vagy ennek kísérlete, és ha szükséges, az adóügyi ellenõrzõ egység (AEE) akkumulátorát is kicserélik – hívta fel a figyelmet az onlinekassza.hu portál szerdán.

Több százezres büntetésre számíthatnak szeptember 1-jétõl azok, akiknek nincs online kasszájuk.

A vállalkozások szeptember 1-jétõl már csak online pénztárgépet használhatnak. Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedõ mulasztási bírsággal is sújthatja az adóhatóság, és emellett az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 napra – figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Szerdáig élhetnek az 50 ezer forintos állami támogatással a pénztárgépek beszerzéséhez a visszavont engedélyû gépeket rendelõ kereskedõk, illetve azok, akiknek befizetett elõlegeivel eltûnt egy vállalkozás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összefoglalta és honlapján közzétette az online pénztárgépekre való átállással kapcsolatos tudnivalókat.

Változtak a pénztárgépek állami adóhatósággal történõ összeköttetésének legfontosabb követelményeire vonatkozó szabályok és két hónappal több idõ áll majd a rendelkezés az elektronikus naplóval nem rendelkezõ pénztárgépek esetében a bekötésre. A következõkben mindent megtudhat az online pénztárgépekrõl amit tudni lehet.

Fellélegezhetnek a kisboltok tulajdonosai, miután bejelentette a kormány, hogy két hónappal kitolják a pénztárgépcsere határidejét. A szakma már régóta szajkózza, hogy túl szûk az idõkorlát. Ráadásul még mindig nem lehet online pénztárgépet vásárolni.
« 1. oldal »