2024. április 24. Szerda, György.
 

Országos kompetenciamérést tartanak szerdán az iskolákban: ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

Pollenhelyzet – A parlagfû miatt már szinte az egész országban riasztás van érvényben
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – A parlagfû magas pollenkoncentrációja miatt pénteken már szinte az egész országban riasztás van érvényben.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége legutóbb Csongrádon rendezte meg az országos és nemzetközi horgászversenyt 33 csapat részvételével, amelyen Hajdú-Bihar megye képviseletében az Aranykor Városi Nyugdíjas Klubból 3 fõ vett részt: Mike Zoltán, Kolozsvári Lajos és Balogh Gyula.

Csökmõ – A csökmõi ifj. Tóth Gyula országos Arany- Aranypáva díjat kapott azon a Regionális Népzenei Találkozón és Országos Citerazenekari Fesztiválon, amit az egri Bartalovics Béla Mûvelõdési Központban rendeztek meg 2011. június 3-4-5-én, „Ködellik a Mátra…” címmel.

Szúnyog van, irtás nincs2010-07-15 09:52:09

Szombaton reggel a Hõsök terén a menetközben mutatták meg tudásukat Hajdúszoboszlón az országos mazsorett verseny fiatal résztvevõi, délelõtt pedig a szabadtéri színpadon versengtek egymással.

Arattak a hajdú-bihariak 2009-11-15 14:15:39

Arattak a hajdú-bihari népzenészek a Békés megyei Szeghalmon megrendezett 15. Országos/térségi Népzenei Minõsítõ Hangversenyen, november 14-én. A szakmai zsûri csupán négy Arany Páva Díjat adott ki, ebbõl kettõt csökmõi csapat kapott, kettõt pedig olyan együttes, melynek a csökmõi népzenészek szintén tagjai.

« 1. oldal »