2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az orvosok többsége szerint a betegek általában kedvesek, míg közel 22 százalék tartja õket mogorvának, követelõzõnek. Az orvosok szerint a betegek 4 százaléka általában vagy legtöbbször agresszíven viselkedik. Az is kiderült, a magánrendelésen jobb a páciensek hozzáállása, mint az állami intézményekben.

Nem attól leszünk egészségesebbek, mert több pénzt pumpálnak az egészségügybe. A szakemberek szerint paradigmaváltásra van szükség. Készüljön, mert a jövõben a háziorvosok nem azt fogják, mondani, hogy kérem a következõ beteget, hanem azt, hogy kérem a következõ egyént.

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért mûködik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felmérésébõl.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelõre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetõsége.

« 1. oldal »