2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Egy órán keresztül voltak fennakadások az OTP POS-terminálok mûködésében és a bank web-fizetési rendszerében szombaton délelõtt, a mûködést helyreállították – közölte az OTP Bank az MTI érdeklõdésére.

Az OTP Bank elkezdte a most is élõ szerzõdéssel rendelkezõ ügyfelek számára a devizahitelekkel kapcsolatos jóváírásokat, elsõ hullámban mintegy 100 milliárd forintos nagyságrendben, a jóváírásokat a következõ hetekben folytatja a bank - mondta Kovács Antal, a hitelintézet vezérigazgató-helyettese az MTI-nek, hétfõn.

A Kúria hatályában fenntartotta a másodfokú bíróság azon ítéletét, amelyben az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank keresetét teljes egészében elutasította - közölte az OTP Bank Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktõzsde honlapján.

Február 9-re halasztotta el az ítélet kihirdetését pénteken a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank által az állam ellen indított perben.

Másodfokon is elutasította a bíróság az OTP Bank Nyrt., az OTP Jelzálogbank Zrt. és az OTP Ingatlanlízing Zrt. devizahitel-szerzõdések ügyében a magyar állammal szemben benyújtott kereseteit csütörtökön.

Itthon is rengeteg pénzkiadón fut a Windows XP, amely április 8-án világszerte nyugdíjba megy. A pénzfelvétel körül rémhírek terjedtek el.

Lépett az OTP, feltehetõleg az ingyenes készpénzfelvétel miatt törölte több számlacsomag esetében is a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit. Véleményünk szerint a Magyar Nemzeti bank még bele sem köthet a változásba, hiszen nem díjemelésrõl van szó, csupán egy akció eltörlésérõl.

Az eddig jórészt ingyenes bankkártyás fizetések illetékterhelése még távolabb viheti a készpénzmentességi tervek megvalósulását − miközben az állam csupán hatmilliárdos bevételre számíthat ezen ágon.

2013. május 30. Hiába az érdeklõdés, a számok alapján egyáltalán nem mindegy, hogy melyik banktól vett fel ingatlanhitelt a bedõlt adós. A törvénymódosításnak köszönhetõen május 17-tõl az eddiginél többen fordulhatnak a Nemzeti Eszközkezelõhöz, de oda csak a hitelezõ bankon keresztül vezet út, ami sokszor rögös. Még mindig szigorúak a feltételek.

Az OTP Bank hétfõn indította el az új hitelkonstrukciót, az Erste Bank azonban az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy vizsgálják a bevezetés lehetõségeit.

Fél pénzért kínálják a Magyarországon is érdekelt nagybankok a hiteleiket Romániában. A különbségért a jegybankot, a kormányt és a bankok profitéhségét is lehet okolni, de a legtöbbet az EU/IMF-hitelkeret nyomja a latban.

Tisztességtelen a bíróság szerint az OTP hitelezési gyakorlatának egy pontja, így a bank egyik ügyfele valószínûleg kártérítést kap. A bank alacsonyabb árfolyamon adta, de magasabb árfolyamon hajtotta be a hitelt. Ezt a módszert az összes hazai bank alkalmazta, amivel havonta több ezer forintot is veszíthettek a hitelfelvevõk. A bírósági ítélet lavinát indíthat el, ha vérszemet kapnak az adósok, akkor százmilliárdos bukás is fenyegetheti a bankokat.

« 1. oldal »