2024. április 24. Szerda, György.
 

A Magyar Nemzeti Bank "haladéktalanul elvárja" a pénzügyi intézményektõl, hogy alkalmazzák az október 21-én hatályba lépett, a panaszkezelési tevékenységet szabályozó jegybanki ajánlást - közölte az MNB.

A devizahiteles elszámolási és forintosítási tájékoztató leveleket hat pénzintézet 110 ezer ügyfele kapja meg az általános határidõnél késõbb, de még májusban, illetve június elején – mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivõhelyettese az M1 aktuális csatornán kedden.

A rendõrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint fenyegetõ üzenetet ragasztott az egyik debreceni pénzintézet bejárati ajtajára.

Huszonhat pénzintézet nyújtott be keresetet hétfõig, a jogszabályban megszabott határidõig a Fõvárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához a forinthiteles szerzõdések egyoldalú módosítása ügyében - közölte a törvényszék az MTI megkeresésére hétfõn.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a helyi lakost, aki fenyegetõ üzenetet ragasztott az egyik debreceni pénzintézet bejárati ajtajára.

A héten 19 per elsõfokú tárgyalásával folytatódtak a devizahiteles perek a Fõvárosi Törvényszéken, amely az ügyek többségében – beleértve a nagyobb bankok közül az Erste, a K&H, az MKB, és a Raiffeisen keresetét, szeptember elejére halasztotta a döntéshozatalt.

A bankok többsége szerzõdés híján még nem fogadja be az igényléseket, de van olyan hitelintézet is, ahol hamarosan igényelhetõ az amúgy januárban újraindult támogatás - írja a Magyar Nemzet.

« 1. oldal »