2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Áprilisban 12 ezer használt lakás kelt el Magyarországon, az év elsõ négy hónapjában 44 ezer lakás cserélt gazdát, ez 57 százalékkal több az egy évvel korábbinál – közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat az MTI-vel hétfõn.

Ebben a hónapban megnyílnak az elsõ lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fûtéskorszerûsítést és külsõ nyílászárók cseréjét támogatják majd, 2,7 milliárd forint értékben. Készül a panelprogram utóda is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a panelházak leromlási folyamata a vártnál lassúbb - jelentette ki az M1 Ma reggel címû mûsorában Balázs L. György, a Mûegyetem egyetemi tanára.

A panelek rendbehozatalával nem oldódik meg a lakásfelújítások problémája, mert más építõanyagból készült ingatlanoknál is felmerülhet az igény az állami támogatásra.

Jövõ februárban kezdõdik a Panel III. program, amely 500 milliárd forintba kerül. A cél, hogy a lakóközösségek 40 százalékos energia-megtakarítást érjenek el - mondta el a fejlesztés- és klímapolitikáért felelõs államtitkár.

« 1. oldal »