2024. április 24. Szerda, György.
 

A mozgáskorlátozott igazolvány gyorsabb kiadásáért jogszabály-módosítást kezdeményez a kormányhivatal.

Parkolásról is döntöttek2015-02-18 11:50:16

Idõtartamát tekintve a nyári hónapok, területileg pedig a Mátyás király sétány, valamint a Gyógy- és strandfürdõ környéke kivételével a városban bárhol díjmentesen parkolhatnak személyautóval a fürdõváros lakói. Errõl a képviselõk a legutóbbi ülésükön döntöttek.

Nem ingyen, de lehet parkolni a temetõ területén szombatig.

Csaknem négyszáz roncsautót talált a Fõvárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság szeptemberben Budapesten, elszállításukat már megkezdték, ezzel parkolóhelyeket szabadítanak fel

Kedd reggeltõl a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhetõ el a szolgáltatás, a 810-es behívószám 763-ra változott, az EME Zrt. nem szolgáltathat - figyelmeztetett a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

A törvényi kötelezettség szerint július 1-jével megvalósult és bevezették azt a rendszert, amely a közterületi mobilparkolást és az e-matrica vásárlást szolgálja ki országosan.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszerrel államilag garantált, a piaci viszonyoktól függetlenül mindig elérhetõ közszolgáltatás jött létre elsõ körben a parkolás mobil fizetésére. A tranzakciók gyorsasága, kényelme, költség- és készpénzkímélõ hatása is amellett szól, hogy az igénybe vevõknek érdemes és hasznos e korszerû megoldással kiegyenlíteniük a közszolgáltatások díjait – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Az Elsõ Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt. álláspontja szerint a társaság mobilparkolási és e-matrica értékesítési szolgáltatásait nem érinti az új nemzeti mobilfizetési rendszer júliusi bevezetése. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. azt közölte, hogy a vonatkozó törvény szerint július 1-jétõl csak a zrt.-n és annak szerzõdött partnerein keresztül lehet mobilparkolni, az EME pedig nem tartozik ezek közé. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megerõsítette a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. álláspontját.

Országosan egységes mobilrendszeren keresztül lehet július 1-jétõl fizetni a parkolásért és az autópálya használatért.

Országosan egységes mobilrendszeren keresztül lehet július 1-tõl fizetni a parkolásért és az autópálya használatért.

Hétvégén nagyvásár2014-05-07 13:24:03

A korábbi évekkel ellentétben idén már csütörtöktõl tiltják a parkolást.

Változnak március közepétõl a mozgásukban korlátozottak parkolási igazolványának utólagos bemutatási lehetõségei és feltételei, és ismét védett övezet lesz a belvárosi Városház utca, illetve a Párizsi utca egy szakasza a Fõvárosi Közgyûlés mai támogató döntése alapján.

Eltûntek a pótdíjakkal és büntetésekkel kapcsolatos iratok. A fõváros és két kerületi önkormányzat tulajdonában lévõ parkolási kft. a pótdíjak behajtásával megbízott ügyvédet tartja felelõsnek a történtekért. Az ügyvéd ezt vitatja. Az ügyészség nyomozást rendelt el az ügyben.

Bár 2014. január 1-jén elindult volna a fizetõparkolási rendszer Óbudán, azt 2015-re halasztják.

Komoly gátat szabhat az újabb kisboltok nyitásának egy törvénymódosítási javaslat, amely szerint a kisebb, napi fogyasztási cikkeket árusító helyeknek is kötelezõ lesz parkolóhelyet kialakítaniuk.

A budapesti mobilparkolásnak betett a meleg. Az okostelefonokról indított fizetõs parkolás ugyan leterheli a számlánkat, csak a visszaigazoló sms nem érkezik meg, emiatt hivatalosan nem tudjuk igazolni, hogy fizettünk, hiába pörög a számláló.


Berettyóújfalu - Fizetõssé vált a parkolás Berettyóújfalu belvárosában december elsejétõl. A településen összesen hat zónát alakítottak ki, ahol – egységesen – félóránként száz, óránként kétszáz, egész nap pedig hatszázötven forintért várakozhatnak a jármûvek.

Ismét kerékbilincselnek!2009-09-10 16:23:41
Hatályon kívül helyezte a debreceni közgyûlés csütörtökön a szabálytalanul elhelyezett jármûvek elszállításával és a kerékbilincs alkalmazásával kapcsolatos rendeletét – ez a rendelkezés azonban csak december 22-én lép életbe.

Egy érdekes topic a fórumból: "A pofátlanság mintaképei a Pálma Sörözõvel szembeni járdán parkolnak nagy értékû kocsijaikkal. Szegény ember: fullos BMW NÉMET rendszámmal és mit látok: MAGYAR rokkantkártya a szélvédõn!!! Volt olyan, hogy egymás után 3, azaz HÁROM luxusgép parkolt a járdán..."

« 1. oldal »