2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédõ Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

A kis srác azt hitte, hogy õt nem érheti baj, hiszen ott van a nagy, okos bátyja, akire mindig felnézett, akihez egész életében hasonlítani szeretett volna. Imádattal csüngött 8 évvel idõsebb testvére minden szaván és mozdulatán, nem volt olyan kérés, amit az öcsi ne teljesített volna. Bednárik Mónika írása.

Az illegális pirotechnikai árusítók kiszûrése érdekében a Debreceni Rendõrkapitányság munkatársai folyamatos ellenõrzéseket hajtanak végre, melynek eredményeként tegnap egy "illegális árust" értek tetten ....

Egyes tûzijátékok egész évben kaphatók, mások csak négy napig vásárolhatóak meg és csak tizenkét óra hosszan használhatóak fel legálisan. És vannak olyanok is, amiknek a beindításához külön hatósági engedély kell. Szétnéztünk a szilveszteri tûzijátékok között.

Vasárnaptól vásárolhatók a jogszabályban engedélyezett szilveszteri tûzijátékok, ezeket 31-én 18 órától másnap 6 óráig szabad felhasználni. A megmaradt termékeket január 5-ig vissza kell vinni az eladónak, mert a tárolásuk is szabálysértésnek számít.
« 1. oldal »