2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A helyi lakosok, cégek, vállalkozók és az önkormányzat adakozásából gyûlt össze a pénz – több mint 400 ezer forint – a defibrillátorra, amelyet a napokban átadtak használóinak, az esztári polgárõr egyesületnek, illetve az egészségügyi dolgozóknak.

A hajdúszoboszlói rendõrök fogadták a nagyhegyesi diákokat a rendõrkapitányságon.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársa tájékoztatót tartott a debreceni polgárõröknek az idõsek védelme érdekében.

A segédmotor-kerékpár az autóval nehezen bejárható területek ellenõrzésében lesz segítségükre.

Harminc segédmotor-kerékpárt vásárolt az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) az Országos Balesetmegelõzési Bizottságon keresztül az Országos Polgárõr Szövetség részére (OPSZ); a jármûvek átadására pénteken került sor Budapesten, a Készenléti Rendõrség központjában.

A megyeszékhelyen nem érezhetõ a délrõl érkezõ menekülthullám hatása.

2015.február 07-én tartotta meg a Polgárõr Szervezet éves beszámoló közgyûlését. A közgyûlés színvonalát emelte, hogy mûködése során elõször sikerült pályázatot nyerni,mégpedig a Nemzeti Együttmûködési Alap támogatásával az “Az év polgárõre Magyarhomorogon” címû pályázattal.

Négyszázhatvan új kerékpárt kaptak a polgárõr egyesületek az Országos Rendõr-fõkapitányság Országos Balesetmegelõzési Bizottságtól (ORFK-OBB). A 37,4 millió forintból megvásárolt bicikliket hétfõn adták át Budapesten.

Megyénk polgárõrei 874625 órában vigyázták biztonságunkat a mögöttünk álló 11 hónapban – tudtuk meg Tóth Attilától, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnökétõl.

A Polgárõr Szervezet megalakulása óta elõször szervezett versenyt a diákok részére július 24-én. A rendezvény szervesen kapcsolódott a Erzsébet Tábor programjaihoz.

A hajdú-bihari polgárõrök közül többen elismerést vehettek át a május 31-ei, Hajdúhadházon rendezett XXII. Megyei Polgárõr nap alkalmából.

Magyarhomorog Község Polgárõr Szervezetének jó munkáját ismerte el a Megyei Polgárõr Szövetség azzal, hogy munkavégzésükhöz személygépkocsit biztosított.

A berettyóújfalui rendõrök a helyi polgárõrökkel közösen tartanak akciót a gyalogosok biztonsága érdekében.

A külterületi biztonság éve lesz 2014, a polgárõr egyesületek szolgálati idejük 40-50 százalékát ezeken a területeken töltik - jelentette be Túrós András, az Országos Polgárõr Szövetség (OPSZ) elnöke kedden a szervezet tudományos kerekasztal beszélgetésén a Belügyminisztériumban.

Háromszázmillió forinttal egészítette ki a kormányzat a polgárõr szövetség idei 700 millió forintos támogatását - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárõr Szövetség október 23-i ünnepségén pénteken Budapesten.

A polgárõrség újjászervezése Körösszegapátiban
Körösszegapáti - Virányi Csaba a helyi polgárõrség vezetõje elmondta a megjelenteknek, hogy a cégbírósági hivatalos bejegyzés után újra megkezdheti tevékenységét a településen a polgárõrség.

Immár az NB I-ben játszanak a polgárõrök
Komádi – A polgárõrségrõl szóló új törvény olyan jogosítványokkal is felruházza a testület tagjait, amikkel eddig nem rendelkeztek, és ez esetenként gátja volt a még eredményesebb munkavégzésnek – tájékoztatta a Naplót Tóth Attila, a 4 ezer 200 tagot számláló Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöke annak kapcsán, hogy a testület Komádiban rendezte a közgyûlését.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség Közlekedésbiztonsági Vetélkedõt szervezett 2012.szeptember 16-án Debrecenben, ahol a Berettyóújfalui Polgárõrséget képviselõ Dudoma Zsolt 2. helyezést ért el.


Idén nyáron új eszközökkel gazdagodott a polgárõr egyesület – tudtuk meg Mazács Ferenc elnöktõl.


Tépe - Tépén nincs fajgyûlölet, és a bûnügyi statisztika fogalmát is csak hírbõl ismerik.

 


A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség 2012. június 9-én tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási sportpályán.

(Bottó Gabriella helyi és megyei alelnök beszámolója)

 


Mit csinál egy polgárõr? Hogyan lehet valaki a városi egyesület tagja? Milyen jogköreik vannak? Mennyire elismert a munkájuk? Mazács Ferenccel, a helyi polgárõrség elnökével beszélgettünk.

A Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalui Rendõrkapitányság adománygyûjtést szervezett a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.


Az idén év elején új elnöke lett a csökmõi Polgárõr Egyesületnek. A régi elnök, Nekita József még decemberben lemondott ugyanis.Megkértük az új elnököt, Barta Zoltánt, hogy mondjon néhány szót a terveirõl.

A mai naptól a polgárõrség is védi Magyarhomorog települést -jelentette be Nagy Barna polgármester azon az összejövetelen, amelyen az az 54 fõ is megjelent, akik a helyi polgárõr egyesületnek lettek a tagjai.

« 1. oldal »