2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Európát és fõként a feltörekvõ piacokat nem igazán gazdasági-pénzügyi problémák, hanem politikaiak sújtják. A jelenlegi légkör kedvez a nacionalizmus terjedésének, ez pedig súlyosbítja a meglévõ gazdasági-pénzügyi problémákat. Európa bizonyos tekintetben ördögi körbe került – nyilatkozta az Alapblognak Bill Emmott, aki a The Economist volt fõszerkesztõje, jelenleg befektetési alapkezelõ cégek tanácsadójaként tevékenykedik.

Budapest, 2015. június 22., hétfõ (MTI) – Júniusban, csaknem fél év után újra nõtt a kormánypártok támogatottsága, a Jobbik vált a legnagyobb ellenzéki erõvé, a baloldal egésze nagyjából stagnált, az MSZP támogatottsága 2015-ben folyamatosan csökkent – olvasható a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásáról készült összefoglalóban.

Jegyzet: Tavaszi és nagy2015-04-27 11:53:54

A tavaszi nagytakarítás közéletünkben azt jelenti, hogy a szokásosnál is nagyobb erõvel és napsütéses jókedvvel rugdaljunk politikai ellenfelünket. Pedig az év többi szakában sem fogják vissza ebbéli ténykedésükben magukat pártjaink. T. Szûcs József jegyzete.

A Tárki júliusi kutatása nem mutat változást a pártpreferenciákban: júliusban – júniushoz képest – egyik párt sem erõsödött vagy gyengült számottevõ mértékben, csupán a baloldalon belül történt némi átrendezõdés.

Nem csökkenti a korhatárt a választási eljárásról szóló törvényben a Fidesz, és az is kizártnak tekinthetõ, hogy az elõzetesen feliratkozó, de a választástól távol maradó polgárokat eltiltsák a következõ voksolástól. Az még kérdés, hogy más módon büntetik-e majd õket - mondta a Magyar Nemzetnek a Fidesz szakpolitikusa.

Nemcsak gazdasági, hanem politikai kérdés Hajdúszoboszlón a termálvíz kitermelés ügye. A Népszava információi szerint két új luxusszálloda épül a Hajdú-Bihar megyei fürdõvárosban, és mindkettõ szeretné saját medencéit a híres gyógyvízzel feltölteni.

A helyzet rendkívül súyos2009-09-02 15:10:01

Orbán Viktor: "A kormányváltást követõen elszámoltatásra és politikai felelõsségre vonásra kerül sor"

A Jobbik feloszlatását is meg kell fontolniuk a hatóságoknak - mondja a Népszabadságnak Bárándy Péter büntetõjogász, volt igazságügyi miniszter.
A büntetõjogász szerint kimondható: a Jobbik visszaél a pártalapítás és a pártként való mûködés alkotmányos szabadságával.

Az elmúlt egy hónapban tovább nõtt a Jobbik támogatottsága, amely a biztosan szavazó, pártválasztók körében már 10 százalékos - derül ki a Századvég-Forsense június közepén készített reprezentatív felmérésbõl.

Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferencet, a Fidesz "kínos magyarázkodásnak", a KDNP hiteltelennek nevezte a miniszterelnök szerda esti interjújában elhangzottakat.

Budapest, Debrecen, Püspökladány – Becsülendõ, hogy Arnóth Sándor a történtek után az egész parlamenttõl elnézést kért és azonnal lemondott – vélekedett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Leszavazták a képviselõk a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es javaslatot az õszi ülésszak elsõ napján. A saját programját védõ Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszólt az SZDSZ-re, miután a szabad demokratát számon kérték rajta a programja beterjesztésének elmaradását.

Hétfõn tartják a parlament elsõ õszi ülését, és az Országgyûlés rögtön szavazhat is önmaga feloszlatásáról. Az MSZP és az SZDSZ várhatóan nem támogatja majd az Országgyûlés feloszlatását. Hétfõn szavaznak a képviselõk a köztársasági elnök által visszadobott Balaton-törvényrõl is.

« 1. oldal »