2024. április 24. Szerda, György.
 

Az elkövetkezõ napokban elsõsorban a nyír, a kõris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegõben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A csapadékos idõjárásnak köszönhetõen országszerte jelentõsen visszaesett a parlagfû pollenkoncentrációja, ezért az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérsékelte a korábban kiadott riasztási fokozatokat – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Az esõs idõjárásnak köszönhetõen várhatóan országszerte jelentõsen mérséklõdik a parlagfû pollenkoncentrációja – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-vel.

Nyíregyháza, Kecskemét és Békéscsaba környékére “bordó” (a 6 fokozatú skálán 4-es) riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfû nagyon magas pollenkoncentrációja miatt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtök reggel az MTI-vel.

Az idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején kezdõdik a parlagfûszezon. Az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erõsebb pollenterhelésre kell készülniük – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az idõjárás alakulása miatt a következõ napokban a pollenkoncentráció emelkedésére kell számítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

A héten a csapadékos idõjárás miatt csökkent a pollenkoncentráció, több allergén növény virágpora azonban továbbra is okozhat tüneteket – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Várhatóan ismét emelkedik a pollenkoncentráció a következõ napokban- közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

A hidegfront hatására jelentõsen csökken a levegõben a pollenkoncentráció – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

« 1. oldal »