2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Adósságkezelési tanácsok a családoknak Hajdú-Bihar megyében
Debrecen – Az adósságkezelési képzésen a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltatási Központ és a Biharkeresztesi Egyesített Szociális Intézmények Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat összesen 20 munkatársa vett részt abból a csaknem 47 millió forintból, melyet a Bihar Fejlõdéséért Egyesület nyert pályázaton.

A Magyar Rákellenes Liga Berettyóújfalui Alapszervezete idén is megrendezte tudományos konferenciával egybekötött „rózsaszín sétáját” a mellrák elleni küzdelem jegyében.

Újabb állomásához érkezett a nehéz helyzetben lévõk számára szervezett Kiútkeresõ program. Ezúttal a Berettyó partján a kikapcsolódás, szórakozás és jókedv jegyében tölthettek el egy kellemes napot az abban részt vevõk.

 


Pocsaj – Farsangoltak a pocsaji iskolások február 25-én: jelmezbe öltözve temették a telet a felvonulók, szereplõk.

 

 

Derecske - Ebben az évadban is megrendezi nagy sikerû színházi sorozatát a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár. A 2011/2012-es idény november 24-én kezdõdik, Szûts István és Koltay Gergely Honfoglalás címû rockoperájának elõadásával.

Berettyóújfalu - Ha a felnõtt berettyóújfalui lakos 4800 forintért megvesz egy településkártyát, a helyi vállakozásoknál kedvezményben részesül.


Körösszegapáti – Csizmadia Tibor tiszteletes úr, egész napos kirándulásra vitte az apáti református egyházközösség tagjait.

Elkészült a Bihari Múzeum többfunkciós oktatótere, de múzeumi informatikai pontokat is kialakítottak az épületben. Az ünnepélyes átadó hétfõn volt.

A beruházás több milliárd forintba kerül, amihez még eu-s támogatást is kap Berettyóújfalu.

Már hagyomány a bihari kisvárosban, hogy augusztus 20-a elõestjén több város, község és falu összefogásával emlékeznek meg István király államalapításáról. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Programok augusztus 20-ra2010-08-19 09:01:12

A karneváli izgalmas eseményeken kívül van más lehetõség is a szabadnap eltöltésére megyénkben.

Milyen programokat kínál hajdúszoboszló Augusztusban?

Nyolcadik alkalommal, hagyományszerûen rendezik meg Pocsajban a falunapot augusztus 7-én szombaton.

Az új kormány lakásfelújítási programjának alapelve, hogy nem a fogyasztást, hanem az energetikai korszerûsítést kell támogatni. Egyelõre nem tudni, hogy adó-visszatérítés, vagy más kedvezmény formájában támogatják-e majd a munkálatokat - írja a Népszabadság.

A Magyarok Szövetsége hagyományõrzõ napra hívja az érdeklõdõket 2010. június 26-án a zsákai Rhédey kastély parkjába.

Idén ötnapossá nõtte ki magát a Nemzeti Vágta, már szerdán elkezdõdnek a programok Budapesten. Az elsõ három napon az 56-osok terén kialakított Széchenyi pályán várják az érdeklõdõket különféle lovas sportági bemutatókkal és versenyekkel, ...

Remek hangulatú találkozót szervezett a Komádi Népdalkör a hétvégére. Az I. Fonóba szól a nóta Népzenei Találkozón 15 mûsorszám szórakoztatta a közönséget.

Alig két hét, és vége a kríziskezelõ programnak. Már csak április végéig lehet pályázni a támogatásra, amelybõl albérletet vagy akár villanyszámlát fizethetnek a válság miatt nehéz helyzetbe jutottak.

Kézmûves játszóházba hívják az érdeklõdõket február 20-án Komádiban a Közösségi házba.

Ünnepi gyertyagyújtásra várják az érdeklõdõket Komádiban 2009. november 29-én, vasárnap. A Hõsök terén felállított Adventi koszorún ettõl a naptól fogva lobbannak lángra az ünnepre való várakozást jelzõ gyertyák.

További info: Közösségi Ház, Komádi Tel: 06-54-438-035

Gyerekolimpia Komádiban2009-09-03 11:19:47

Már három éve kellemes program A Komádi Gyermekotthon lakói számára a gyermekolimpia. A vidám elfoglaltságot Szabó Sándor, egy ottani növendék, a Diákönkormányzat vezetõje kezdeményezte, Cserép Imre tanár segítõ támogatásával.

IV. Kun László Fesztivál2009-08-20 19:32:40

Komádi jó hírét vitte a Színjátszó Kompánia a Balaton partjára. A helyben már nagy sikert aratott Cuháré címû népi játékot kétezer ember elõtt játszotta a lelkes csapat, és mondhatni fergeteges sikert arattak.

« Előző « 2. oldal »  Következő »