2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A céges parti kétélû fegyver. Egyrészt lehetõséget teremt a munkavállalóknak arra, hogy jobban megismerhessék a feletteseiket és a cégvezetõket, másrészrõl viszont arra is alkalmat nyújthat, hogy leromboljuk az addig rólunk kialakított pozitív képet.

Disznóságok Derecskén2015-02-01 12:12:06

Remek illatok szálltak a helyi piactéren szombat délelõtt. A január végén, február elején szokásos, immáron 8. nagy disznótor keretében ezúttal 11 csapat, hagyományos módon dolgozott fel 11 sertést.

Az idén is csatlakozott a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola az Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek címû országos programhoz. A helyi önkormányzat anyagi támogatásával, a pedagógusok, szülõk, nagyszülõk színes programokkal tudatosították a résztvevõ helybeli és bejáró ötven gyerekben szûkebb falujuk, valamint országunk szépségeit.

Hagyományõrzõ programokkal, egyebek mellett fegyverbemutatókkal, történelmi játszóházzal és népzenével várják az érdeklõdõket a nemzeti ünnepen, március 15-én a budai Várban.

Élmény volt pénteken az apáti iskolásoknak az egész napos rendezvény, melyet a farsang jegyében rendeztek.

Több mint 120 võfély, közel száz régi magyar településrõl érkezve idézi fel a magyarság lakodalmi szokásainak emlékét a hajdú-bihari Földes nagyközség Karácsony Sándor Közösségi Házában 2013. november 29-én és 30-án.

Egy porszemnyi jó ötlet2013-10-08 15:34:14

A Hajdúszoboszlói Porszem Lovas Egyesület elsõ alkalommal szervezett nyílt napot az Állatok Világnapja tiszteletére. A rendezvény címe : „Állatok az életért”.

A szüret a különbözõ történelmi korokban mindig többet jelentett egyszerû munkánál. Ünnepnek számított és számít ma is, hiszen egy egész évi munka gyümölcsével szembesül a szõlõmûvelõ.

A körösszegapáti „Napsugár” Idõsek Nappali Klubja „Õszi zsongás”címû rendezvényt szervezett a klubtagok és a meghívott vendégek részére.

A Komádi Kulturális Expo és Fesztivált augusztus 9-én és 10-én rendezték meg a városi Sportpályán.

Falunap Mezõsason2013-08-07 09:36:03
Falunap Mezõsason
Mezõsas – Augusztus elején került sor a hagyományos falunap megrendezésére Mezõsas településen is.
Népliget utca átadása2013-05-24 12:42:27

Ma 10.00-kor átadták a felújított Népliget utcát!
Képgalléria megtekinthetõ a hírre kattintva!

 

A Hontravel Kft. második alkalommal rendezte  meg a ,,Népek tánca, népek zenéje” rendezvény sorozatát, melynek elsõ elõdöntõjére Gyulán került sor.

 

Idén õsszel is számos  programmal várja az érdeklõdõket Berettyóújfaluban a Sinka István Városi Könyvtár, amelyek között minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes és hasznos elfoglaltságot, valamint lehetõséget kapunk az "otthon felejtett"  könyvek büntetésmentes visszaszolgáltatására.

Szüreti rendezvény az idõsek nappali klubjában Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Szüret úgy, mint régen Körösszegapátiban. A helyi idõsek nappali klubjának dolgozói már hetekkel ezelõtt elhatározták, hogy „Napsugaras” szüretet rendeznek az idõsek klubjában. Elhatározásukat tett követte, amikor is Szûcsné Nagy Ildikó köszöntötte a klub tagjait és a vendégeket.

Csaknem hatezer adag lecsó Esztárban
Errõl el lehet mondani, hogy megmozdult az egész falu, hiszen a helyiek elmondása szerint szinte mindenkinek része van abban, hogy szombaton Esztárban elkészülhetett az eddigi legtöbb adag lecsó egy erre a célra készített hatalmas lapos üstben.

 

Elbúcsúztak a nyártól Biharnagybajomban
Biharnagybajom. Az egykori Sárréti járási székhely polgármestere, Szító Sándor szerint a falunapok a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe.

X. falunap Pocsajban2012-08-12 21:48:07

 

X. falunap Pocsajban
Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepülésérõl, Tomestibõl érkezõ vendégek is.

 


Komádi Közösségi Ház és Könyvtár adott otthont annak a rendezvénynek, ahol Wéber András, Szakály Loránd a „KAPOS COLOR PRINT” Iroda és nyomdatechnikai Kft.
munkatársai elõadást tartottak a megjelent komádi lakosok részére.


Báránd – Hatodik alkalommal rendezte meg a Bárándi Citerás Egyesület az Alföldi Citerás Népzenei Tábort, amelynek második alkalommal adott otthont Báránd.

 


Püspökladány – A magyar nóta és az operetté volt a fõszerep szombat este Püspökladányban a fõtéren, ahol a Ladányi Nyár eseménysorozat újabb rendezvénye zajlott.

 

 

 

A Szabadidõközpontban került megrendezésre az Aratófesztivál.  A helyi lakosokon kívül részvettek a rendezvényen a környezõ településekrõl érkezõk is. Bár rekkenõ hõség volt, de a kiváló szervezésnek köszönhetõen a sátrak árnyékában ez elviselhetõ volt és a sport – és kulturális programok is üdítõen hatottak.

 

Pocsaj – A hét végén ismét megrendezik Pocsajban a gyermeknapot – adta hírül Ráczné Vajna Nikolett mûvelõdésszervezõ


Az idei anyák napja elõtti délutánon a váncsodi gyerekek köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat, keresztmamákat.

Majális Mezõsason2012-05-02 10:15:11


Mezõsas – Ebben az évben is ünnepséget rendeztek a dél-Bihari településen. Május elsején ragyogó nyári idõben zajlottak a programo

« 1. oldal »  Következő »