2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvényekre érkezõk és a nyári szabadságukról Nyugat-Európába visszautazó külföldiek magas száma miatt az Ártándi közúti határátkelõhelyen mindkét irányban rendkívül intenzív forgalomra számítunk ezen a héten, kiemelten a hétvégén.

Jó programokat kínál Darvas az ott élõknek, illetve a környékbeli településekrõl idelátogatóknak augusztus 20-a alkalmából.

A Nagyváradi Tibor Ernõ Galéria mûvészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás februrár 17-én Csökmõn, a Faluházban. A megnyitót értékes produkciók színesítették.
Festés a könyvtárban2009-10-09 16:50:26

További foglalkozások folytatódnak a csökmõi könyvtárban. Ma festéssel foglalhatták le magukat az ide betérõ gyerekek. Tóth Katalin könyvtári foglalkozásai egyre népszerûbbek.

Változatos, izgalmas programokkal kecsegtet a III. Református Mûvészeti Fesztivál, ami május 10-tõl 17-ig lesz Biharkeresztesen.

Jön a Mikulás2008-12-02 09:23:40

A komádi kézimunka országos hírû.  Egyedülállósága a tiszta egyszerûségben rejlik. A hagyomány õrzõje, ápolója a Díszítõ Mûvészeti Kör, melynek élén Dr. Perecz Györgyné áll, aki szakkörtársaival kitartóan a komádi hímzés átörökítésén munkálkodik.

 

Szüreti felvonulás2008-10-25 21:05:49

Pocsaj -Vidám szekerezéssel telt a szombat délután a pocsajiak számára is.

A Bihari Számadó Napok második napja (okt.17.) is sok érdekességgel várta az odalátogatókat.

(Képekkel színesített beszámoló!)

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szervezõk, a kiállítók és az idelátogatók egyaránt elégedettek a berettyóújfalui Bihari Számadó Napokkal.A rendezvény elsõ napján megszólaltattuk néhányukat, hogy mondják el véleményüket lapunknak.

Kedvezõ volt az idõ az újirázi falunapra és búcsúra október második hétvégéjén. Az egyébként csendes, alig párszáz lelkes faluba vasárnap többezer látogató érkezett.

« 1. oldal »