2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A debreceni repülõteret mûködtetõ Xanga cégcsoport az elmúlt években 7 milliárd forint saját és pályázati forrást fordított a légikikötõ fejlesztésére – közölte a város polgármestere csütörtökön.

Több légitársaság érdeklõdik a debreceni repülõtér iránt, s várhatóan jövõre új menetrend szerinti járat indulhat a városból – közölte a település polgármestere szerdán a repülõtéren, amikor a Wizz Air légitársaság 250 ezredik utasát köszöntötte.

A Gyõrhöz közeli bázist mintegy 6,6 millió eurós beruházással tették alkalmassá Boeing-737 és Airbus 320 típusú gépek indítására és fogadására. Az ünnepségen ott volt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is.

Stratégiai megállapodást kötött a Fõvárosi Önkormányzat és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér üzemeltetõje, a Budapest Airport az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések felgyorsítása érdekében.

Teljes kapacitással mûködik a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. által április eleje óta irányított koszovói magas légtér - jelentették be csütörtökön Budapesten.

A Liszt Ferenc légikikötõt minden eddiginél többen használták márciusban, a debreceni reptér keletre és nyugatra is bõvíti útvonalait, a Lufthansa pedig segítene egy újabb nemzetközi repülõtér kialakításában. A növekvõ forgalom a szállodákban is jól mérhetõ.

Az ország legjelentõsebb repülõtéri logisztikai fejlesztése zajlik a debreceni repülõtéren - jelentette ki Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere csütörtökön, amikor újabb 333 millió forintos infrastruktúra-beruházást adott át.

Sötétbe borult Ferihegy2010-08-23 11:36:53
Bombafenyegetés a reptéren2010-07-05 13:59:53

A repülõgépet terroristák kerítették hatalmukba. A Magyar Honvédség légierejének vadászgépe, miután az utasszállítógép követte utasításait a Debreceni Nemzetközi Repülõtéren földre kényszerítette azt.

Debrecen -Az évi 45 ezres utas- és pár száz tonnás cargoforgalom bevétele nem fedezi a repülõtér üzemeltetési költségét, ami idén 450 millió forint. Ezért döntött az önkormányzat a létesítmény hasznosításáról, illetve ingatlanjai egy részén.

« 1. oldal »