2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar mellett Somogy és Zala megye több járására is másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

Kilenc megyére és a fõvárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsõfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ónos esõ veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye több járására narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

Veszprém és Gyõr-Moson Sopron megyében több járásra már kiadták a narancssárga vagyis másodfokú riasztást a hófúvás veszélye miatt. Az érintett területeken már a következõ órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Több mint 2600 esethez riasztották tavaly a Magyar Honvédség tûzszerész ezredét valamilyen feltételezett világháborús robbanótest elõkerülése miatt. Az elõzõ éveket figyelembe véve mind a bejelentések számát, mind azok országos eloszlását tekintve teljesen átlagos évnek mondható 2014 - közölte a tûzszerész ezred az MTI megkeresésére.

Mindenhol visszavonta, illetve elsõfokúra mérsékelte a korábban hófúvás miatt kiadott másodfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõn nem sokkal dél elõtt. Továbbra is elsõfokú riasztások vannak érvényben tizenkét megye több járásában.

Tovább csökkent a parlagfû pollenkoncentrációja, de még tart a parlagfûszezon: több helyen még mindig elsõ-, illetve másodfokú riasztás van érvényben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

A parlagfû heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Két északnyugati megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat felhõszakadás veszélye miatt.

Éjszaka sem frissül fel a levegõ, párás, nyomott napok következnek.

Borsod, Heves és Nógrád megyében másodfokúra emelte a felhõszakadás miatt keddre kiadott figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, hét megyében és Budapesten továbbra is elsõfokú figyelmeztetés van érvényben. Négy déli megyére a heves zivatar miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.

Tizenhárom megyére és Budapestre szombatra is figyelmeztetést adott ki a várható felhõszakadás miatt a meteorológiai szolgálat pénteken.

Több dunántúli megyében már másodfokú riasztást adtak ki a viharos erõsségû szél miatt.

Csaknem az egész országban, a fõvárosban is elsõfokú riasztás van érvényben a várható felhõszakadás miatt. Az érintett területeken a következõ órákban rövid idõ alatt jelentõs mennyiségû csapadékra lehet számítani.

Mindenhol elsõfokúra mérsékelték a korábban a viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztásokat.

Pollenhelyzet – A parlagfû miatt már szinte az egész országban riasztás van érvényben
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – A parlagfû magas pollenkoncentrációja miatt pénteken már szinte az egész országban riasztás van érvényben.


Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A várható heves zivatarok és felhõszakadások miatt több megyére sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán hajnalban.

Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) – A várható heves zivatarok miatt az ország nagy területére másod-, illetve elsõfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedd délután.

Riasztás: itt a vihar!2010-08-04 12:26:42
« 1. oldal »