2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Felkészülés után szabadtéri sportolással erõsíthetjük szervezetünket a betegségek ellen.

Sokat lehet tenni a síbalesetek kockázatainak csökkentéséért. Többek közt fontos, hogy a téli sport kedvelõi mit vesznek föl és hogy betartanak-e néhány alapvetõ szabályt..

Hatalmas érvágás a magyarországi sícentrumoknak a szezonálistól jelentõsen eltérõ, enyhe idõjárás. Hetek óta zárva tartanak a hazai sípályák; akad olyan síterep, ahol a tavalyi 100 napos szezonhoz képest idén jó, ha 30-50 napot lehet majd csúszni.

Kedden újra megnyitotta kapuit az eplényi sícentrum, s bár az idõjárás miatt egyelõre részlegesen üzemel, síoktatásra alkalmas a pálya.

Megkezdõdik pénteken a síszezon a Mátrában, ahol a Sípark felsõ szakasza nyílik meg három pályával.

Súlyos fejsérülésekkel került kórházba egy magyar síelõ Ausztriában. A 65 éves férfit mentõhelikopterrel vitték egy salzburgi kórházba, miután a Zell am See-i síterepen összeütközött egy cseh síelõvel.
Síelés közben eltévedtek2010-02-25 13:01:04
Az egész éjszakát az erdõben töltötte négy magyar tinédzser Olaszországban, Friuli tartományban. A sûrû ködben letértek a pályáról. A fiatalokat végül kedd reggel egy mentõhelikopter hozta le a hegyrõl, egyiküknek sem esett baja, de megbüntették õket.

Az idei síszezonnak koránt sincs vége. Aki kedvet kapott a téli örömökhöz és az utolsó pillanatban keresi a megoldást egy néhány napos sítúrához többnyire a környezõ országok valamelyikében köt ki. A másik megoldás a hazai hosszúhétvége valamelyik síparadicsomban.  Egy-egy napos téli kikapcsolódásért sokan járnak át megyénkbõl Romániába.

« 1. oldal »