2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Tanulságos modell és jó példa, így mutatták be a közgyûlésen az új szociális rendszert.

Alacsonyabb ÁFÁ-t!2015-03-23 09:13:26

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyûlési képviselõje szerint azzal, hogy az állam idén 40–50 milliárd forintot elvont a szociális ellátórendszertõl, több százezren ellátás nélkül maradtak.

Kabán minden egyes feltételnek való megfelelés újabb ezer forint támogatást jelent.

Minden központi támogatást igénylõvel személyesen beszéltek a kormányhivatali dolgozók.

Egy hónapon belül rendeletet kell alkotniuk a települési önkormányzatoknak a helyi segélyezésrõl, mert március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer.

Várhatóan jövõ év március 1-jével alakul át a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal a kormány célja az, hogy a rászorulók átláthatóbb és igazságosabb keretek között juthassanak hozzá az õket megilletõ támogatási formákhoz - közölte Czibere Károly szombaton Budapesten, egy más témában tartott rendezvényen újságíróknak.

Az Igazgyöngy Alapítvány ötödik alkalommal vett részt az Élelmiszerlavina programban.

A kormány igazságos, átlátható, visszaélésektõl mentes támogatási rendszert akar kialakítani, ennek jegyében jövõ év márciusától a járási hivatalok állapítják meg a jövedelemkompenzáló, foglalkoztatást helyettesítõ támogatásokat - jelentette be Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkár csütörtökön, a kormányszóvivõi tájékoztatón.

Az ígéretek szerint az eddiginél igazságosabb és átláthatóbb lesz az új rendszer, és a támogatások szétosztásában az eddiginél nagyobb szerepe lesz az önkormányzatoknak. Az a cél, hogy mindenki kapjon segítséget, aki valóban rászorul, de olyanok ne, akik csak visszaélnek a lehetõségekkel.

A szociális kártya már a következõ félévben megjelenhet egyes területeken, jövõre pedig már egységes rendszerben valósulhat meg a bevezetése.

Derecske - Országosan 40 ezerrel több ember dolgozik, de régiónkban még mindig sok a munkanélküli.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság állománya immár második alkalommal szervezett gyûjtést gyermekotthonban élõ gyermekeknek.

A Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfalui Rendõrkapitányság adománygyûjtést szervezett a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Befizetni április 15-ig lehetett a krízisalapba, míg segélyt igényelni április végéig – hívta fel a figyelmet az MR1-Kossuth Rádió.

Mára viszont már olyan mértékben eladósodtak az egyre inkább elszemtelenedõ uzsorásoknál, hogy amint megkapják a segélyüket, a pénzkölcsönzõk gyakorlatilag az egészet elveszik tõlük.

Gyorssegélyt kapnak a polgári gázrobbanás károsultjai. A pénteki robbanás következtében egy ház teljesen megsemmisült, két lakóház lakhatatlanná vált, további hét pedig károsodott. A szerencsétlenség okát még vizsgálják.

Az EU Élelmiszersegély Programjának keretében Magyarország 2009-ben hárommilliárd forintot fordíthat segélyezésre - közölte kedden Soproni Horváth Lajos, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófõnöke.

Nem kap pénzt az államtól, aki képes lenne dolgozni, mégsem hajlandó. A kormány új törvényt írt a szociális segélyezésrõl, amely iskolapadba ültetné vagy közmunkára fogná a tengõdõ, de erejük teljében lévõ embereket. Sok problémás térségben azonban se elég munkalehetõség, se elég közmunka nincs, vagy csábítóbb feketén dolgozni. Az utcaseprés vagy a hólapátolás pedig nem biztos, hogy motiválja azokat, akiknek már a dédapjuk is munkanélküli volt.

« 1. oldal »