2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság 2015. február 11-én kiállította azokat a hajdú-bihari pályamûveket, melyeket a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. „Hétköznapi hõseink” címû pályázatára nyújtottak be a megyében lévõ általános iskolák.

A hívásfogadás és a tevékenységirányítás szétválasztásával befejezõdött a 112-es segélyhívószám bevezetésének projektje Magyarországon - jelentette be a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke szerdán Budapesten.

Jelenleg tesztüzemben mûködik, õsztõl pedig várhatóan élesítik az egységes segélyhívó rendszert (ESR-112), az Országos Rendõr-fõkapitányság emellett összeállít és közread egy adatbázist, amelybõl mindenki lekérheti a lakókörnyezetében szolgálatot teljesítõ körzeti megbízott adatait – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

Jármûvekbe építhetõ európai segélyhívó rendszert, illetve szolgáltatást mutatott be és indított el a Vemoco Telematics, az intelligens jármûelektronikai rendszer az üzemeltetési költségek csökkentése mellett viselkedés-alapú biztosítások kötését is lehetõvé teszi.

Megkezdõdött a magyarországi automatikus közúti segélyhívó rendszer kiépítése, amelynek keretében utolsó fázisába ért az eCall rendszer tesztelése - szerepelt a Best Way Traffic közleményében.

Az új jogszabályok ugyanakkor nem jelentenek komoly szigorítást idehaza, mert többségük már egy ideje érvényben van Magyarországon.

Brüsszel elfogadta az e-segélyhívó rendszer bevezetését, az eszköz 2015-tõl kötelezõ, de még nem tudni, a régi autókban is kell-e használni.

« 1. oldal »