2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Többen születtek és többen is haltak meg 2015 elsõ két hónapjában, mint egy éve ugyanebben az idõszakban, továbbá többen is kötöttek házasságot – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett gyorstájékoztatójában.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetérõl és életkörülményeirõl március 16. és május 15. között - tájékoztatta a statisztikai hivatal hétfõn az MTI-t.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a pénteki Hivatalos Értesítõben közzétette a különbözõ ellátások alapjául szolgáló fõbb statisztikai adatokat.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a pénteki Hivatalos Értesítõben közzétette a különbözõ ellátások alapjául szolgáló fõbb statisztikai adatokat.

Tavaly január-novemberben 2,7 százalékkal nõttek a bruttó átlagkeresetek és a családi kedvezmény nélkül számított nettó keresetek is az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Több gyerek születik2015-01-11 09:29:08

Növekszik a Hajdú-Biharban élõk, fõleg a nõk átlagéletkora.

A vezetéstechnikai tréningen a való világot szimulálják a jármûvezetõknek.

Júniusban 438 600 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon; az állástalanok száma májushoz képest 14,7, az elõzõ év azonos idõszakához képest pedig 11,8 százalékkal csökkent – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci adatokból.

Hajdú-Biharban volt a legalacsonyabb a részvétel a megyék közül: a választásra jogosultak mindössze 23, 82 százaléka járult az urnák elé este hétig.

Áprilisban 413 700 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az elõzõ év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresõk száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci statisztikából.

A tavaly októberben megjelent Windows 8.1 operációs rendszer már két teljes hónapig elérhetõ volt, és elég gyorsan terjed, fõleg a Windows 8 kárára. A két verzió részesedése együtt már meghaladja a 10 százalékot, míg a Windows 7 részesedése szinte változatlan.

A nemzetgazdasági beruházások az idei elsõ negyedévben éves összevetésben 8,7 százalékkal, negyedéves összevetésben 3,8 százalékkal estek vissza – közölte a KSH pénteken. A statisztikai hivatal megjegyzi: a megelõzõ több mint két és fél évben bõvülõ feldolgozóipari beruházások a tárgynegyedévben csökkenésbe fordultak.

A nyugdíjazáshoz viszonylag közel álló korosztály kétötöde, azaz több mint négyszázezren szeretnének tovább dolgozni a nyugdíjba vonulás után, ám a statisztika azt mutatja, hogy erre csak töredéküknek van reális esélye.

Célirányosan a motorosokat ellenõrzik a rendõrök egész héten a közlekedési balesetek elkerülése miatt. Az elmúlt fél évben 333 személyi sérüléses baleset következett be a megye útjain, de egy motoros sem vesztette életét.

2012-ben a lakásárak stagnálása várható, az árak év eleji növekedését a végtörlesztés fogta vissza. Állami szerepvállalás nélkül marad a gödörben a lakáspiac.

A százezer fõre jutó bûncselekmények száma meghaladta a hatezret. Kattintson a részletekért!

Egyre több a betörés Debrecenben.A megyeszékhelyen az átlagos zsákmány értéke 100 ezertõl egymillió forintig terjed.

Elképesztõen rossz GDP-adatot közölt a KSH csütörtökön: a statisztikai adatok szerint az idei harmadik negyedévben az elõzõnél is mélyebbre zuhant a magyar gazdaság.

« 1. oldal »