2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Soha még nem volt olyan gazdag a világ lakossága mint tavaly, azzal a szépséghibával, hogy a vagyon szélsõségesen egyenlõtlenül oszlik meg. Az Allianz biztosító társaság 53 országra kiterjedõ Global Wealth Report címû felmérése szerint a magánháztartások bruttó pénzügyi vagyona tavaly 7,4 százalékkal 136 ezer milliárd euróra emelkedett.

Az alpesi ország elnökével tárgyalt Orbán Viktor Milánóban, a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A bevándorlás korlátozásáról tartott népszavazás eredménye több mint húsz éve a legsúlyosabb vereség a svájci kormány, a munkaadói érdekképviseletek, a szakszervezetek és a politikai pártok számára, kivéve a Svájci Néppártot (SVP) - emelte ki hétfõi kommentárában a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Kettõs adóztatás elkerülésérõl szóló egyezményt írt alá Magyarország Svájccal. Amint az egyezmény hatályba lép, a NAV a magyar adózók svájci jövedelmeirõl széles körben kaphat információt.

Már két hónapja törvényi szinten létrehozták az új adóamnesztiának számító Stabilitás Megtakarítási Számlát, azonban az ügyfelek még nem nyithattak ilyen számlákat, mert a részletes végrehajtási rendelet egyelõre nem érkezett meg. A Magyar Nemzet információi szerint hamarosan ez az utolsó akadály is elhárul, vagyis elvileg a bankok már elérhetõvé tehetnék az új terméket. Piaci információk szerint még a bankok is csak ismerkednek a termékkel és nagyon sok függ a részletszabályoktól.


Sorra jelentõsen gyengültek az utóbbi fél-egy évben azok a biztonságos menedéknek tekintett eszközök, amelyek a 2008-2009-es válság során remekeltek (jen, arany, amerikai államkötvény), a svájci frank azonban eddig kimaradt, de most rajta a sor - mutat rá közelmúltbeli elemzésében a Societe Generale.

A svájci hatóságok már vizsgálják az alsóörsi kettõs gyilkosság feltételezett tettesének kapcsolatait, hogy tisztázzák, miért utazott a kettõs állampolgárságú férfi egy kisebb fegyverarzenállal Magyarországra, ...
Meghalt egy magyar férfi Svájcban, amikor snowboardozás közben maga alá temette egy lavina a Berni-Alpokban. A baleset még vasárnap történt, a férfi hétfõn halt meg a kórházban. A 33 éves fiatalember egy bázeli kutatóintézetben dolgozott.
« 1. oldal »