2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Szeptember 9-re halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését a K&H Bank kontra magyar állam devizahiteles perben a Fõvárosi Törvényszék hétfõn.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke szerint a júliusban elfogadott devizahiteles törvény néhány rendelkezése még tisztázásra szorul, de azok, akikre egyértelmûen vonatkozik a jogszabály kérhetik a fizetésük letiltására vonatkozó végrehajtás felfüggesztését, és a kérelemnek a végrehajtók eleget tesznek.

Benyújtotta a Fidesz országgyûlési képviselõcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely az elévülés részletes szabályairól rendelkezik.

A bankmonitor.hu csütörtökön megjelent elemzése szerint egy 7 millió forintos, svájci frank hitel esetén 11 százalékkal csökkenhet az ügyfelek törlesztõrészlete annak köszönhetõen, hogy a Kúria jogegységi döntése nyomán “visszajárhat” az ügyfeleknek az árfolyamrés és az indokolatlan kamatemelés.

Fenntartja eddigi, 1,2-es szinten lévõ beavatkozási küszöbét a svájci jegybank. Bár a piacon adtak esélyt, hogy a deflációban lévõ ország a küszöb megemelésével gyengíteni kezdi a devizáját, ám ehelyett csak azt bizonygatja közleményében, hogy az intézmény fenntartása nagyon fontos. Így egyelõre a devizahitelesek nem számíthatnak arra, hogy a svájci frank gyengítése csökkenti a törlesztõrészletüket.


Gyengülni kezdett a forint2013-04-25 09:21:54

A szerda este valamivel 300 forint álló euróárfolyam csütörtökön kora reggel elõször enyhén lefelé indult, majd 8 óra körül emelkedni kezdett.

Az év utolsó hetében féléves mélypontra süllyedõ forint viszonylag gyengén kezdett az idén, az eurót 291 forint felett jegyezték szerda reggel. Az álmos piacon alapvetõen jó volt a hangulat az amerikai megállapodásnak köszönhetõen, ennek ellenére gyengült a forint.

Hirtelen megugrott az euróárfolyam csütörtök reggel, ismét közel került a 295 forintos szint. A délelõtt folyamán aztán megfordult a trend, fél 12-re 293 forint alá süllyedt az árfolyam, kora délután pedig már a 291-es szintet is átlépte.

A Raiffeisen Bank elemzõi szerint ha kedden a jegybank újabb 25 bázispontos kamatcsökkentésrõl dönt, akkor arra gyengüléssel reagálhat a forint a bankközi devizapiacon. A szakértõk szerint jelenleg vajmi kevés az IMF-megállapodás esélye, ezért nem kellene most újból lazítani.

Valamennyi fontosabb devizához képest gyengült a forint reggelre: az eurót 284 forint fölött, a svájci frankot 235 forintnál jegyezték nyolc óra elõtt.

A 285 forintos szinte nyitotta a keddi napot az euró árfolyama. A forint hétfõn szûk sávban ingadozott, kedd reggel is alig mozdult el a fõbb devizákkal szemben.

Árnyalatnyit gyengült a forint szerda reggelre az elõzõ esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi piacon. Nyolc óra elõtt az eurót 281 forint fölött jegyezték a devizapiacon.

Hétfõ reggel 278 forint fölé kúszott az euró árfolyama, de a dollár és a svájci frank is csak néhány fillérrel lett drágább a pénteki árfolyamhoz képest. Rövid idõn belül azonban ismét 278 forint alatt árulták az eurót.

Kissé gyengült péntek reggelre a forint valamennyi fontosabb devizához képest. Az eurót 277 forint fölött jegyezték nyolc óra elõtt, míg a svájci frank árfolyama 231 forintnál járt. Pénteken a görög miniszterelnök tárgyalásaira figyelnek a befektetõk.

A hétfõ délelõtti jegyezésekhez képest erõsödött a forint kedd reggelre a devizapiacon. Az eurót 277 forint alatt jegyzik, a svájci frank árfolyama közelít a 230 forinthoz.

Jó erõben a forint2012-08-16 09:15:47

Alig változott a forint árfolyama csütörtökre virradóra a fõbb devizákhoz képest: a nemzetközi devizakereskedelemben az eurót 278,55 forinton jegyezték, a szerda esti 278,35 forint után. Csütörtök reggel egy svájci frank 231,93 forintot, egy dollár 227,20 forintot ért, nagyjából ugyanannyit, mint szerdán este.

Enyhe gyengüléssel indított a forint, de az euró árfolyama kedd reggel is 280 forint alatt maradt.

A csütörtöki délutáni árfolyamokhoz képest minimálisan gyengült a forint.

Alig változott kedd reggelre a forint árfolyama, jegyzése a hétfõn elért idei csúcs közelében ingadozik: az eurót nyolc óra után 275,5 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.

Jól indult a nap a forint szempontjából, az euró árfolyama 283 forint alá esett. Délután az amerikai gazdasági növekedési adat lesz a legfajsúlyosabb makroadat, amely megmozgathatja a piacokat.

Emelkedõn a forint2012-07-18 11:19:46

Az IMF-tárgyalások megkezdése miatt kedden erõsödõ forint szerdán is pluszban kezdett, valamennyi fontos külföldi devizával szemben növelte elõnyét, így az euró 286 alá került.

Valamennyi fontosabb devizához képest erõsödött a forint hétfõ reggelre. Az eurót 287,4 forinton jegyezték nyolc óra elõtt.

Az euró a dollárral szemben kétéves mélypontra gyengült, miután a Fed-jegyzõkönyvbõl arra következtetett a piac, hogy egyelõre nem várható pénzügyi lazítás az Egyesült Államokban. A forint egyelõre jól tartja magát.

Kissé gyengült a forint csütörtök reggelre, az eurót 7 óra táján 286,13 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a szerda esti 285,75 forint után.

Minimálisan gyengült a forint szerda reggelre. Az euró árfolyama 20 fillérrel 285 forintra emelkedett, hétfõhöz képest azonban valamennyi fontos külföldi deviza gyengült.

« 1. oldal »  ... 8 Következő »