2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Május elsõ napjaiban ismét többfelé várható esõ, zápor, néhol zivatar is, emellett többfelé a szél is megerõsödik. Ezzel együtt viszont napközben sok helyen 20 Celsius-foknál is melegebb lesz majd a hosszú hétvégén – derül ki a meteorológiai szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Többször lehet számítani esõre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A héten melegszik az idõ2015-04-21 08:48:54

A héten is többször lehetnek hûvösek az éjszakák, elõfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok körüli maximumhõmérsékletre lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú elõrejelzés szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erõs, viharos lesz a szél.

A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az intenzív szél miatt, helyenként akár 90 km/h-nál is erõsebb széllökésekre kell készülni. Hajdú-Bihar megyében az erõs levegõmozgás helyenként nagy mennyiségû homokot kavar fel.

A viharos szélben kidõlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tûzoltókat éjszaka – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szóvivõje szerda reggel az MTI-vel.

Négy megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erõs szél veszélye miatt.

A hétvégén is többfelé kisüthet a nap, de emellett esõre is számítani kell. Emellett erõs, helyenként viharos lesz a szél. Néhány fokkal mérséklõdik a meleg: eleinte néhol még akár 21 Celsius-fok is lehet, de a hét végére néhol csak 9 fokig emelkedik a hõmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A gazdák leginkább a böjti szelek szárító hatásában bízhatnak a vízzel borított és az átnedvesedett területekkel kapcsolatban - jelentette ki a Gabonatermesztõk Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke hétfõn az MTI érdeklõdésére.

A hét elején még többször megerõsödhet, viharossá fokozódhat a szél, lehet havazás, hófúvás. A hét második felében viszont már nem várható csapadék és akár plusz 7 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A következõ napokban is több helyen megerõsödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehûlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

A hétvégén borús, többfelé esõs lesz az idõ, a szél megélénkül, meg is erõsödhet. Ezzel együtt továbbra is folytatódik az enyhe idõ, néhol még a leghidegebb órákban is 10 Celsius-fok lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Tizenhárom megyére adtak ki figyelmeztetést a várható viharos szél, illetve a jelentõs mennyiségû csapadék veszélye miatt csütörtökre.

A hétvégén szeles, néhol esõs idõ várható, s némileg enyhül a meleg is, helyenként csak 20 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Megélénkül, néhol megerõsödik a szél és többfelé várható esõ pénteken és szombaton, a tavasz utolsó napjain. Vasárnap már csak elszórtan lehet esõ, de nagy nyári meleg még nem várható, néhol 20 Celsius-fokig sem melegszik a levegõ – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Április utolsó napjaiban is marad a változékony idõ, többfelé várható zápor, de nappal néhol 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet. Május elsején több órára kisüthet a nap, de a hosszú hétvégén már többfelé viharossá fokozódhat a szél, és legfeljebb 14 fok lehet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi tájékoztatásában.

Mindenhol elsõfokúra mérsékelték a korábban a viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztásokat.

Csak kisebb károk keletkeztek a hétvégi csaknem orkán erejû szélviharban.

Tornádó pusztított a Nógrád megyei Diósjenõn hétfõ délután. Az öt percig tartó szélvihar tizenöt fát tövestõl csavart ki, majd azokat házakra, autókra, villanyvezetékekre dobta.

A vihar nem kímélte Komádit sem. Sok házat tönkre tett a szél. A temetõ sem maradt érintetlen. Az orkán erejû szél sok sírt ledöntött.

Vágányzárak a vihar miatt2010-05-18 11:04:49
A hõmérséklet a sokéves átlagnak megfelelõen alakul, a napos idõszakok mellett többször erõsen megnövekszik a felhõzet. Jelentõs csapadék nem várható, de szórványosan futó záporokra, hózáporokra számítanunk kell.
« 1. oldal »