2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Kárpát-medencei diákszínjátszó-fesztivált rendeznek március 25-26-án, nagypénteken és nagyszombaton Derecskén.

Huszonnégy település amatõr színjátszói léptek a Nemzeti deszkáira.

Egy házaspár, két színész, öt rendezõ, öt jelenet és öt divattervezõ egy ötjelenetes angol komédiában.

Összesen több mint 170 millió forintra pályázhatnak a színházi elõadómûvészeti szervezetek, valamint a minõsítéssel nem rendelkezõ zenekarok és énekkarok kiemelt mûvészeti céljaik támogatására az Emberi Erõforrások Minisztériumának pályázatán – közölte a tárca kultúráért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Nem hibátlan, de minõségi és igazán õszinte a diákszínjátszók mûve.

Az Országgyûlés kulturális bizottságának adott tájékoztatást csütörtökön az Állami Számvevõszék (ÁSZ) 17 gazdasági formában mûködõ színházi társaság ellenõrzésérõl. A beszámoló szerint általánosak voltak a szabályozási hiányosságok, ezért a színházaknak intézkedési tervet kellett készíteniük, amelyeket az ÁSZ elfogadott.

Nappalija ablakán át érkezve hódítja meg egy magánklinika vezetõ professzorának (Szervét Tibor) szívét egykori páciense (Sipos Vera), aki úgy dönt, beköltözik a Szajna parti lakásba, mivel a doktor diagnózisa miatt nincstelen lett.

FALUszínHÁZ telházzal2014-01-27 15:25:42

Egy varrólány ellopta a neves díva ruháját, és abban grófnõnek adta ki magát, hogy imponáljon annak a grófnak,akivel hirdetés útján ismerkedett meg, és a levélváltások után személyes találkozásra is sor került. Mindez Csökmõn történt, de csupán a Faluház színpadán, nem pedig a valóságban.

István, a királlyal ünnepli jubileumát Kaba
Kaba – A település apraja-nagyja, a lelkésztõl a hentesig mindenki játszik a darabban.

Derecske - Ebben az évadban is megrendezi nagy sikerû színházi sorozatát a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár. A 2011/2012-es idény november 24-én kezdõdik, Szûts István és Koltay Gergely Honfoglalás címû rockoperájának elõadásával.

Lezuhant az egyik lámpáról egy 3 kilós lencse, majd leállt a díszletmozgató technológia elõadás közben a Pécsi Nemzeti Színházban. Csak a szerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg.


Andy Vajna ült az egyik elsõ emeleti páholyban október 30-án este a Békéscsabai Jókai Színházban. A világhírû producer exbarátnõjét nézte meg a Lüzisztratesz címû darab fõszerepében.

 

Három alkalommal láthatja majd a közönség a Társulat nagysikerû produkcióját, az István, a királyt novemberben. Az eseménynek a debreceni Fõnix Csarnok ad otthont. Az elõadássorozat harmadik alkalmával, november 23-án Koppány szerepében a debreceni énekes, Koroknai Árpád játékát élvezhetik a nézõk, aki még a szereplõválogató show döntõje után kapott ígéretet a rendezõ Szikora Jánostól arra, hogy fõszerepet is énekelhet majd.

 

« 1. oldal »