2024. április 24. Szerda, György.
 

A pacemaker "a szív agya". Magyarországon ma mintegy 40 ezren élnek a normális pulzusszámot biztosító, és ezáltal a szív mûködését segítõ különleges szívritmus-szabályozóval, amely teljes értékû életet biztosít a szívbetegeknek.

Fáradékonyság, csökkent fizikai terhelhetõség, nehézlégzés, lábdagadás a jellemzõ tünetek.

Ha Ön dohányzik, reggelente nehezen ébred, a zöldségek helyett inkább az alkohol a barátja, és még nevetni sem szokott magán, akkor nagyobb a szívinfarktus-kockázata.

A kutatás szerint a rágcsálóknál az állóképességet igénylõ mozgás molekuláris változásokat idézett elõ a szív természetes ritmussal összefüggõ részében.

Amerikai kutatók olyan mesterségesen kifejlesztett szöveten dolgoznak, amely pontosan utánozza a szívizom mûködését. Az új kutatás nagy segítséget jelenthet a komoly szívinfarktuson átesett betegek számára.

A település lakosságának egészségben töltött éveinek számát szeretné növelni a Földes Nagyközségi Népfõiskolai Egyesület a Szívünk Napja címmel február elsején megszervezésre kerülõ egészségnapja programjaival.

A koffeintartalmú energiaitalok felerõsítik a szívizom-összehúzódásokat - állapította meg egy kis létszámmal végzett német kutatás.

Két gyerek vár új szívre2010-03-30 09:45:45
« 1. oldal »