2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A Kertészek, kertbarátok Hajdú-Bihar megyei szövetsége ingyenes téli népfõiskolai továbbképzése keretében a következõ programokra várják az érdeklõdõket.

Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szõlõ minõsége még sokat javulhat.

Az idén várhatóan nagyobb termést szüretelnek majd a gazdák a tavalyinál – közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelõs helyettes államtitkára kedden az MTI érdeklõdésére.

A szõlõk egyik legveszélyesebb kórokozója miatt légi permetezést rendeltek el több zalai településen. Az aranyszínû sárgaságot egy Szlovéniából jött rovar terjeszti.

Június elsõ hetében megkezdte a szõlõültetvény szerkezetátalakítási és -átállítási támogatások kifizetését a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

Országos átlagban 11 százalékkal, hektáronként 695 ezer forintra emelkedett tavaly a termõföld ára – közölte az OTP Jelzálogbank hétfõn az MTI-vel.

 

Ovisok szõlõfürtös napja Földesen
Földes – Az õszt köszöntötte szüleik társaságában Földes százötven óvodása pénteken. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napon igazi szüreti idõjárás és hangulat várta az õszt köszöntõ gyerekeket.

 

 

Szüreti rendezvény az idõsek nappali klubjában Körösszegapátiban
Körösszegapáti – Szüret úgy, mint régen Körösszegapátiban. A helyi idõsek nappali klubjának dolgozói már hetekkel ezelõtt elhatározták, hogy „Napsugaras” szüretet rendeznek az idõsek klubjában. Elhatározásukat tett követte, amikor is Szûcsné Nagy Ildikó köszöntötte a klub tagjait és a vendégeket.

« 1. oldal »