2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A megyeszékhelyen az elmúlt idõszak idõjárása kedvezett a szúnyogállomány elszaporodásának. A szakember csípésszám-vizsgálata, valamint a lakossági jelzések alapján indokolt egy légi úton történõ szúnyoggyérítés elvégeztetése.

Ritkítják a vérszívókat2014-07-03 14:01:54

A szúnyoggyérítõ szerek az emberre és a melegvérû állatokra nem veszélyesek.

A várható nagy szúnyoginvázió miatt idén nemcsak a nagyobb települések önkormányzatai foglalkoznak a szúnyogok ritkításával, hanem a katasztrófavédelem is.

Hétfõtõl az ország tizenhárom térségében, a többi között a Balatonon, a fõvárosban, a Tisza-tónál és a Dunakanyarban kezdõdik meg a szúnyogirtás, megfelelõ idõjárási körülmények esetén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje pénteken az MTI-t.

Megfelelõ idõjárási körülmények esetén hétfõn megkezdõdik a szúnyogirtás a fõvárosban és az ország további hétszáz településén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje csütörtökön az MTI-t.

A kormány 1,5 milliárd forintot szán szúnyogirtásra, mert Budapesten és további 700 településen szúnyoginvázióra lehet számítani – jelentette be Kurucz Éva kormányszóvivõ pénteken Budakeszin.

A Nagyerdõben hiába sok a szúnyog, arra nem szór mérget a repülõ.

szúnyogA szúnyogriasztás céljára árusított karkötõk forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatékonyságuk nem igazolt, így alkalmazásuk semmiképp nem tanácsolható. A B-vitamin (akár tapasz formájában, akár tablettaként szedve) a vérszívó ízeltlábúak riasztására szintén alkalmatlan.

« 1. oldal »