2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Nyílt levélben ismertették munkájukat a magyarországi dúlák.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom megalakulása ötödik évfordulója alkalmából, most öt újabb bölcsõre írt ki pályázatot.

Tíz szülész-nõgyógyászt ítélt a Debreceni Ítélõtábla csütörtökön pénzbüntetésre, illetve egy-egy év próbára bocsátásra, mert hálapénzt kértek szülés levezetéséért, ami vesztegetésnek minõsül – közölte a táblabíróság szóvivõje az ítélethirdetés után az MTI-vel.

Tévhit, hogy fûszeres ételekkel beindítható a szülés, hogy a szülés a magzatvíz elfolyásával kezdõdik, és hogy az epidurális érzéstelenítéstõl az újszülött nehezebben fog szopni. Összegyûjtöttük a leggyakoribb tévhiteket.

Megváltozott a szülészek felfogása a téren, hogy császármetszés után a következõ szülés történhet-e hüvelyi úton: míg tíz éve még egyértelmûen azt vallották, hogy császármetszést csak császármetszés követhet.

Egy amerikai kutatás szerint baktériumok élnek a magzatot tápláló méhlepényben, és lehetséges, hogy ezeknek a mikrobáknak hatásuk van a koraszülésre.

Népszerû az apás szülés2014-05-02 21:22:35

Harminc éve választhatják a párok a debreceni szülészeti klinikán az apás szülést. Az idei Születés Hete központi témája az apaság kérdésköre.

Tizenötötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán: a szakirodalomban is példanélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

A mentõk éppen Debrecenbe, a szülészeti klinikára tartottak szilveszter éjjelén a komádi kismamával, amikor megindult a szülés.

Nemcsak Magyarországon, szerte a világon általános tendencia, hogy növekeszik a császármetszések száma.

Mennyibe kerül egy gyerek?2013-07-01 09:11:34

A fiatal szülõk ritkán számolják ki, hogy mibe kerül egy-egy gyerek felnevelése, de talán jobb is, ha nem tudatosul bennük. Mire a gyerekük felnõ, akár 25 millióra is rúghat a belé ölt befektetés.

A gyesen, gyeden lévõ magyar nõk mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, természetesen az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezõk csupán 12 százalékát, míg a diplomások 92 százalékát várja vissza munkaadója.

A gyesen, gyeden lévõ magyar nõk mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, természetesen az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezõk csupán 12 százalékát, míg a diplomások 92 százalékát várja vissza munkaadója.

Kétszáznegyven kilós nõ szült csütörtök reggel Romániában, a román orvosok nem ismernek esetet, amikor ennyire túlsúlyos nõ szülését kellett levezetni.
Szülés az autópályán2009-12-18 08:45:01
Hat kiló 80 dekás gyereket szült egy 39 éves asszony Romániában. A Luciana névre keresztelt kislány 60 centi hosszú, és õ a szülõk tízedik gyereke.

Gyõr - Vérmérgezésben meghalt egy fiatalasszony, miután császármetszéssel egészséges ikerfiúknak adott életet. Az orvosok napokig találgattak, hogy vajon mi baja lehet.

« 1. oldal »