2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Szeptember 21-én zenés ébresztõre ébredt Komádi lakossága. 13 órától indult a Sport pályától a felvonulás. 14 lovas kocsi és egy traktor vontatta „fogat” vonult fel Komádi utcáin. Megállóhelyek, ahol a kulturális csoportok felléptek: Köztársaság u, (EUROTEX parkoló), Nagysándor J u. – Furtai u. sarok (Benzinkút), Vasvári P. u. – Fõ u. sarok, Fõ u. – Piactér, Munkás u. – Szent István u. sarok, Ibolya u. – Dózsa Gy. u. sarok. Utolsó megállóhely: - Hõsök tere: - Fõtér. Ezeken a helyeken a következõ kultúrcsoportok léptek fel: „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalköre, Körös - Körül Néptáncegyüttes, Városi Népdalkör, Komádi Nyugdíjasok Klubja – „Rozmaring” énekkar, Csicseri és Csicseri - Borsó gyermek citerazenekar, Komádi csikósok, és Erdélybõl a Mezõtelegdi Tánccsoport.

Szüreti hétvége2013-09-23 19:33:55

A komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói idén is megszervezték a már hagyománnyá vált Szüreti felvonulást és bált, szeptember 21-én.

Komádiban a Közösségi Ház és Könyvtár dolgozói az Önkormányzattal közösen egy nagyon jó és szép szüreti felvonulást és mulatságot szervezett. Rendhagyó abban a tekintetben volt ez a szüreti felvonulás, hogy Erdélybõl is részt vett Mezõtelegdrõl egy 33 fõs küldöttség ezen a szüreti felvonuláson Szoboszlai Gáspár István lelkész vezetésével.A mezõtelegdiekkel elõször a Színjátszó Kompánia vezetõje Vmirjáncki Andrea és Gulyás János vették fel a kapcsolatot, amikor Mezõtelegden voltak. A látogatáskor fedezték fel, hogy az ottani református templom falán olvasható volt Komádi Kun Mihály mester neve is, aki részt vett a templom építésében. Azóta tart ez a kapcsolat és szerencsére egyre erõsödik.

Feldíszített fogatok, nótaszó és népi tánc verte fel a csendet Csökmõn, október 11-én délután. A szüreti felvonulást sokan megnézték.

« 1. oldal »