2023. január 29. Vasárnap, Adél.
 

Úgy tûnhet, komoly bajban van a Fidesz, mivel az Országgyûlés két legerõsebb ellenzéki frakciója egységesen sorakozott föl a legújabb népszavazási kezdeményezés mellett. A kormánypártoknak azért mégsem kell annyira izgulniuk, mivel a pártok közvetlenül nem kapcsolódnak be a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása melletti aláírásgyûjtésbe. Sikeres referendum esetén 100-150 milliárd forinttal nõhet a büdzsé kiadása.

Több mint ezren telepítették a Liga Szakszervezetek (Liga) mobilalkalmazását, amely munkajogi kérdésekben segít eligazodni a felhasználóknak - tájékoztatta Fiedler Péter, a Liga kommunikációs vezetõje írásban az MTI-t.

Civil szervezetek és szakszervezetek tüntetnek vasárnap délután Budapesten a költségvetési törvény hétfõi elfogadása ellen.

A szakszervezetek december 15-én reggel 7 és délután 4 óra között országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintõ intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a kafetéria többlet adóterhei ellen - jelentette be Gaskó István, a tiltakozó akciót szervezõ Liga Szakszervezetek elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Sztrájk, országos útlezárási vagy forgalomlassító akció megszervezésének elõkészületeirõl döntött csütörtökön a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) közlekedési tagozata a korkedvezményes nyugdíj megtartása érdekében - közölték a szervezetek az MTI-vel.

Az új szövetség egyszerre tömöríti a legtöbb közszférában, közszolgáltatásban és a legtöbb versenyszférában dolgozó tagot.

« 1. oldal »