2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A magyar karácsony abban a lényeges dologban különbözik sok más nép ünnepétõl, hogy a fenyõfájáról nem hiányozhat a fénylõ sztaniolba burkolt szaloncukor.

Ha van jó marcipán, miért ne csinálnánk belõle jóféle házi szaloncukrot? Elkészítése egyszerûbb annál, mint bárki gondolná, ráadásul mennyeien finom!

A karácsony jegyében az üzletekben már novemberben megjelennek a szezonális csokoládéfigurák, a szaloncukrok, valamint ebben az idõszakban megemelkedik a teljes csokoládé- és pralinépiac forgalma is az átlagos havi eladási szinthez képest. Miközben a figurás édességek piacán egyre inkább a valódi csokoládéból készült termékeket keresik a vásárlók, a gyártók szerint a boltokat még mindig elöntik a gyenge minõségû, olcsó szaloncukrok.

« 1. oldal »