2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Közel ötszáz vendég, köztük Kémerrõl, Szentjobbról és Magyarremetérõl is.

Tizedik alkalommal rendezi meg Hurka- és Kolbásztöltõ Fesztiválját a Szentpéterszegi Baráti Kör és Egyesület február 11–13. között.

Állítják, a tavalyi bérmódosítás nagyon rosszat tett a polgármesterek presztízsének is.

A tizenkettedik Tavaszköszöntõ Napot, valamint a negyedik Testvértelepülések Találkozóját rendezte meg a hétvégén Szentpéterszeg.

A polgármesterek szerepe elévülhetetlen a kistelepülések fenntartásában.

Háromnapos Hurka- és Kolbásztöltõ Fesztivál zajlott a hétvégén Szentpéterszegen.

Gasztronómiai hagyományok2015-02-07 15:43:29

A hagyományokhoz híven, idén 9. alkalommal rendezik meg a Hurka- és Kolbásztöltõ Fesztivált a szentpéterszegi faluházban február 5 és 7. között.

A településen is megünnepelték a szüretet nemrégiben.

Nyolcadik alkalommal ad otthont Szentpéterszeg a Hurka és Kolbásztöltõt Fesztiválnak, melyet színpadi programok, szakmai elõadások és kóstolók is színesítettek.

Hurka- és Kolbásztöltõ Fesztivált rendeznek Szentpéterszegen február 8–án. A hagyományos kistérségi gasztronómiai eseményen 25-30 civil szervezet versenyez a legfinomabb hurka és kolbásztöltõ cím elnyeréséért. A fesztivál elsõ napján egészséges életmóddal kapcsolatos elõadás, ételkóstoló és bemutató zajlik. A második nap a gyermekeké, kézmûves foglalkozással várják õket a szervezõk. A harmadik napon zajlik verseny, a finomságokat neves gasztronómiai mesterszakácsok zsûrizik.

Szüreti felvonulást tartottak a településen szombaton. Napközben a Péterszegi Rozmaring Néptánccsoport, valamint a Szentjobbi Néptánccsoport, a Húzós Banda kíséretével a forgalmasabb helyeken táncbemutatóval szórakoztatta a közönséget.

Ha csak egy napra is, de április elsõ szombatján, kolbászból volt a kerítés Szentpéterszegen. Ezen a napon tartották a X. – jubileumi – Tavaszköszöntõ napot, s többek között megrendezték a helyi készítésû termékek versenyét is.

Disznótort ült ma Szentpéterszeg
Szentpéterszeg – A legjobb hurkát az Alföld Takarékszövetkezet szentpéterszegiekbõl álló csapata, míg a legízletesebb, leggusztusosabb kolbászt a békéscsabai gárda készítette a zsûri szerint a VII. Hurka- és kolbásztöltõ Fesztiválon.

Bõ egy évvel ezelõtt adták át Szentpéterszeg központjában az újonnan épített Piacteret a hagyományos szüreti felvonulás keretein belül. Hamarosan pedig újabb fejlesztések várhatók a településen, így a centrum elnyerheti végsõ arculatát.

 

Elmarad a tanévkezdés Gáborjánban
Gáborján – A szentpéterszegi általános iskola tagintézményeként mûködõ gáborjáni általános iskolában nem kezdi egyetlen lurkó sem a tanévet, a szentpéterszegi fenntartó ugyanis úgy okoskodott, egy helyen, egy épületben, több támogatással tudja vállalni az oktatási intézmény mûködtetését Szentpéterszegen.

 

Tüntetés az iskola megtartásáért Szentpéterszegen
Szentpéterszeg – Gáborjáni lakosok tüntettek a szentpéterszegi önkormányzat elõtt hétfõn. A település lakosai ugyanis nem akarják, a szomszéd község általános iskolájába járatni a gyermekeiket.

Szentpéterszeg – Hatodik alkalommal rendezték meg Szentpéterszeg civil szervezetei és a település önkormányzata a Kolbász- és Hurkatöltõ Fesztivált, amely az országhatáron túli Szentjobb és Kémer települések részvételével nemzetközivé bõvült.

Hasznos projekt indult el2011-02-11 10:55:40

Nyitó konferenciát tartottak a biharkeresztesi mûvelõdési házban február 7-én, - Megújuló közösségek Biharban- címmel.

M4: marad az eredeti2010-11-19 15:07:15

A civilek által javasolt nyomvonalat vizsgálják, de várhatóan elutasítják.

Új üzlet Szentpéterszegen2010-08-19 09:32:05

Szentpéterszeg Kossuth u. 79 sz. a régi Tápbolt helyén új üzlet nyílt.

Báloztak a bölcsiért2010-03-26 09:27:58
Elsõ alkalommal rendezték meg március 13-án, Szentpéterszegen a bölcsõde jótékonysági bálját. Ezen a kis településen nagy bátorság volt az intézményegység vezetõjétõl Nagy Sándornétól, és a bölcsõde szakmai vezetõjétõl Cucin Anitától a tizenkét gyereket befogadó bölcsõdéért jótékonyságra invitálni az embereket.
Kreatív ovi2009-06-19 14:39:02

A szentpéterszegi óvoda a bizonyíték arra, hogy nem a település nagyságától függ, milyen életet élnek az ott élõk, hanem attól, hogy elég lelkesek - e azok az emberek, akik kezében ott a jövõ.

A tavaszt köszöntötték2009-04-06 11:10:48

Szentpéterszeg - Tavaszköszöntõ napot tartottak szombaton Szentpéterszegen. A már hatodik alkalommal megrendezett nagyszabású rendezvényén idén elõször vonult fel a faluban a Tavasztündér.

Hajdú-Bihar - 2009. február 13-14-én immár harmadik alkalommal Hurka- és kolbásztöltõ fesztivált rendez a Szentpéterszegiek Baráti Körének Közhasznú Egyesülete a helyi civil szervezetek összefogásával.

« 1. oldal »  Következő »