2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Nyolc területre kötötte meg a szerzõdést a 2015 áprilisában közzétett bányászati koncessziós pályázatokon jogosultságot nyert négy céggel a nemzeti fejlesztési miniszter – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn az MTI-t azzal, hogy már valamennyi cég aláírta a koncessziós szerzõdést.

22 hajdú-bihari településen a Debreceni Vízmû Zrt. pótolja majd a Hajdúvíz Zrt-t.

Legalább 14 földbérleti szerzõdést kell felbontani a Hortobágyi Nemzeti Parkban (HNP) a Kormányzati Ellenõrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata után - idézte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a miniszterelnök válaszát az Országgyûlés Mezõgazdasági Bizottsága Ellenõrzõ albizottságának hétfõi ülésén.

A hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2014 októberében 162, míg 2012 áprilisa és 2014 októbere között 180 412 árfolyamgát-szerzõdést kötöttek deviza alapú jelzáloghiteles ügyfeleikkel - tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken a honlapján, egyúttal bejelentette: a forintosítás miatt ezután nem frissíti az adatokat.

Érdemes körültekintõen vásárolni a termékbemutatókon, mert egyes cégek tisztességtelen szerzõdési feltételeket alkalmazhatnak szerzõdéseikben, amire hivatkozva aztán nem biztosítják a fogyasztónak az indoklás nélküli elállás jogát - figyelmeztet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében a Fogyasztóvédõk Országos Egyesülete (FOE).

Idén májusban 1841 új árfolyamgát szerzõdést kötöttek a devizahiteles adósok, 36 százalékkal kevesebbet, mint az elõzõ hónapban – közölte az MNB hétfõn az MTI-vel.

Szerzõdés szerinti gázmennyiség érkezik Magyarországra Ukrajna irányából – közölte Lakatos Edina, az FGSZ Földgázszállító Zrt. szóvivõje hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Egyesek úgy vélik, hogy amennyiben a felek megállapodása nem kerül írásba foglalásra, úgy nem is jön létre szerzõdés közöttük, mások pedig írásbeli szerzõdéskötésnek tekintenek egy e-mailváltást is - hívta fel az Origó figyelmét a Kovács Réti Szegheõ Ügyvédi Iroda szakértõje.

A devizahiteles perekben az adósok fõ célja megszabadulni a nagy terhet okozó kötelezettségek alól. Több jogász és érdekvédõ ennek lehetõségével kecsegteti az adósokat, akik ennek érdekében akár plusz költséget, terhet vállalnak és bírósághoz fordulnak - de a hitel irreálisan magas terheit még egy kedvezõ bírósági döntés sem képes enyhíteni.

Miskolc – Kalkuláljon, kérdezzen független pénzügyi szakértõtõl és ne késse le a határidõt! Már csak december 31-ig lehet írásban kezdeményezni a hitelezõnél a gyûjtõszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerzõdés megkötését.

« 1. oldal »