2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Egy valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító program mérési eredményei szerint a szigetelés 46 százalékkal csökkentette egy családi ház fûtésszámláját – közölte a Knauf Insulation Hungary Kft. az MTI-vel a novemberben lezárt programot értékelve.

Ebben a hónapban megnyílnak az elsõ lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fûtéskorszerûsítést és külsõ nyílászárók cseréjét támogatják majd, 2,7 milliárd forint értékben. Készül a panelprogram utóda is.

Takarékoskodásra kötelezi a gázmûveket, a villany- és távhõszolgáltatókat 2014. január 1-tõl az Európai Unió. Azt kell elérniük, hogy ügyfeleik minden évben 1,5 százalékkal kevesebb energiát használjanak, mint az azt megelõzõ évben. Magyarországon a szolgáltatók attól félnek, hogy az úgynevezett energiahatékonysági irányelvet újabb különadó formájában vezeti be a kormány - tudta meg az [origo]. Nagy-Britanniában már havi részletfizetéssel lehet energiatakarékosabbá tenni a lakást.

 

Csaknem ötven vad - õzek, nyulak, rókák, borzok - fulladtak bele a Szentes határában húzódó felújított öntözõcsatornába. Az állatok vesztét az okozta, hogy belementek az árokba, hogy igyanak, ...
« 1. oldal »