2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Szigorítják a fegyvertartás szabályait - errõl döntött szerdai ülésén a kormány. Eszerint hároméves sportlövõi tevékenységhez, illetve pszichológiai vizsgálathoz kötik a fegyvertartási engedélyt - számolt be szerdai sajtótájékoztatóján Forgács Imre, igazságügyi és rendészeti miniszter.

Zárt szerkesztõségeket is feltörhet, számítógépeket és eredeti iratokat foglalhat le a jövõben az elektronikus médiát felügyelõ Médiahatóság, ha törvénysértést szimatol valamelyik mûsorszolgáltatónál - áll az új médiatörvény kedden nyilvánosságra hozott tervezetében. A kormány azt állítja: ez felel meg a digitális korszak követelményeinek.

Alaposan áttanulmányozza az ombudsman ittas vezetés szankcionálására vonatkozó kifogásait az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, és ha kell, pontosítja a szabályozást. Az új, eddigieknél korszerûbb alkoholszondák beszerzésére a napokban írják ki a közbeszerzési eljárást.

Nyilvános megszégyenítés, jelzálog a házra és a kocsira, központi nyilvántartás. Így szigorítana a kormány a szabálysértési bírságok behajtásán.

« 1. oldal »