2018. május 27. Vasárnap, Hella.
 

„Aki legény éjjel, legyen legény nappal is!” – ugyan kinek nem mondogatta ezt az apja, amikor vasárnap reggel lapos pillantásokkal, morcosan, sajgó fejjel és nullához közelítő vérnyomással somfordált elő a paplan rejtekéből. A családi okosság viszont senkin nem segít: a másnaposság a tivornya méltó büntetése. Mit tegyünk, ha mihamarabb szeretnénk véget vetni a tüneteknek?

Az energiaitalt is keményen túl lehet adagolni, ha pedig alkohol, drog mellé issza valaki, halálos szívritmuszavart okozhat - figyelmeztet az élelmezés-egészségügyi intézet. Ma már a kamaszok közel háromnegyede turbózza magát koffeinbombákkal.

Az év utolsó napján az üzletek csak délig lehetnek nyitva a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény alapján.

Mérgezett virsli újévkor2015-01-06 18:04:20

Egy állatvédő kutyája sétáltatása közben fura virslire lett figyelmes Debrecenben, a Hortobágy utcában. Közelebbről megvizsgálva azt észlelte, hogy méreg lehet a virsliben. Értesítette a rendőrséget, a nyomozók pedig lefoglalták a „megbabrált” élelmiszert.

A szilveszter óta eltelt néhány napban nyolc halálos közúti baleset történt - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A szokásosnál háromszor több helyszínre vonultak a mentők szilveszter éjjel. Az elmúlt huszonnégy órában közel kétszáznegyven feladata volt az ügyeletesnek – tudtuk meg a debreceni mentésirányítótól.

Van, ami szigorúan tilos, és van, ami kötelező szilveszterkor.

Nem mindegy, mit eszünk és iszunk az év első és utolsó napján.

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédő Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

Szilveszterkor: szárnyas, újévkor: disznó és lencse. Így induljon 2015.

A tavalyinál több, az akkori 153-hoz képest az idén eddig 174 embert jelentettek fel pirotechnikai termékkel való visszaélés miatt - erről Cserényi József, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti osztályának kiemelt főreferense beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Szilveszteri bombadivat2014-12-30 10:59:51

A sorozatban induló, színes fényt kibocsátó tűzijátékok a legnépszerűbbek az év utolsó napján.

Nincs még egy olyan ellentmondásos étel, mint a sertéshús. Nálunk szerencsére nem tiltott, sőt!

Fejenként átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok a szilveszteri szállásra, a legolcsóbb ajánlat 2000 forintos áron kelt el a Szallas.hu adatai szerint.

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképéből, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évről-évre erősödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

Szokás szerint telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, összesen 74 beteget vettek fel, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt – közölte Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője szerdán az MTI-vel.

A karácsonyi, szilveszteri tűzesetek megelőzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

FIATALOK HÉTKÖZNAPJAI2008-12-30 11:56:08

Egyes tűzijátékok egész évben kaphatók, mások csak négy napig vásárolhatóak meg és csak tizenkét óra hosszan használhatóak fel legálisan. És vannak olyanok is, amiknek a beindításához külön hatósági engedély kell. Szétnéztünk a szilveszteri tűzijátékok között.

Vasárnaptól vásárolhatók a jogszabályban engedélyezett szilveszteri tűzijátékok, ezeket 31-én 18 órától másnap 6 óráig szabad felhasználni. A megmaradt termékeket január 5-ig vissza kell vinni az eladónak, mert a tárolásuk is szabálysértésnek számít.
« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!