2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

„Aki legény éjjel, legyen legény nappal is!” – ugyan kinek nem mondogatta ezt az apja, amikor vasárnap reggel lapos pillantásokkal, morcosan, sajgó fejjel és nullához közelítõ vérnyomással somfordált elõ a paplan rejtekébõl. A családi okosság viszont senkin nem segít: a másnaposság a tivornya méltó büntetése. Mit tegyünk, ha mihamarabb szeretnénk véget vetni a tüneteknek?

Az energiaitalt is keményen túl lehet adagolni, ha pedig alkohol, drog mellé issza valaki, halálos szívritmuszavart okozhat - figyelmeztet az élelmezés-egészségügyi intézet. Ma már a kamaszok közel háromnegyede turbózza magát koffeinbombákkal.

Az év utolsó napján az üzletek csak délig lehetnek nyitva a kiskereskedelmi szektorban történõ vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény alapján.

Mérgezett virsli újévkor2015-01-06 18:04:20

Egy állatvédõ kutyája sétáltatása közben fura virslire lett figyelmes Debrecenben, a Hortobágy utcában. Közelebbrõl megvizsgálva azt észlelte, hogy méreg lehet a virsliben. Értesítette a rendõrséget, a nyomozók pedig lefoglalták a „megbabrált” élelmiszert.

A szilveszter óta eltelt néhány napban nyolc halálos közúti baleset történt - közölte a rendõrség hétfõn a honlapján.

A szokásosnál háromszor több helyszínre vonultak a mentõk szilveszter éjjel. Az elmúlt huszonnégy órában közel kétszáznegyven feladata volt az ügyeletesnek – tudtuk meg a debreceni mentésirányítótól.

Van, ami szigorúan tilos, és van, ami kötelezõ szilveszterkor.

Nem mindegy, mit eszünk és iszunk az év elsõ és utolsó napján.

Fokozott odafigyelésre kéri az állattartókat az Orpheus Állatvédõ Egyesület a szilveszteri petárdázás miatt, amely sok háziállatnál okozhat pánikot.

Szilveszterkor: szárnyas, újévkor: disznó és lencse. Így induljon 2015.

A tavalyinál több, az akkori 153-hoz képest az idén eddig 174 embert jelentettek fel pirotechnikai termékkel való visszaélés miatt - errõl Cserényi József, az Országos Rendõr-fõkapitányság rendészeti osztályának kiemelt fõreferense beszélt hétfõi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Szilveszteri bombadivat2014-12-30 10:59:51

A sorozatban induló, színes fényt kibocsátó tûzijátékok a legnépszerûbbek az év utolsó napján.

Nincs még egy olyan ellentmondásos étel, mint a sertéshús. Nálunk szerencsére nem tiltott, sõt!

Fejenként átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok a szilveszteri szállásra, a legolcsóbb ajánlat 2000 forintos áron kelt el a Szallas.hu adatai szerint.

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképébõl, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évrõl-évre erõsödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

Szokás szerint telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, összesen 74 beteget vettek fel, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt – közölte Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetõje szerdán az MTI-vel.

A karácsonyi, szilveszteri tûzesetek megelõzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

FIATALOK HÉTKÖZNAPJAI2008-12-30 11:56:08

Egyes tûzijátékok egész évben kaphatók, mások csak négy napig vásárolhatóak meg és csak tizenkét óra hosszan használhatóak fel legálisan. És vannak olyanok is, amiknek a beindításához külön hatósági engedély kell. Szétnéztünk a szilveszteri tûzijátékok között.

Vasárnaptól vásárolhatók a jogszabályban engedélyezett szilveszteri tûzijátékok, ezeket 31-én 18 órától másnap 6 óráig szabad felhasználni. A megmaradt termékeket január 5-ig vissza kell vinni az eladónak, mert a tárolásuk is szabálysértésnek számít.
« 1. oldal »