2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A bevallási nyilatkozatot választók is rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékáról. Az szja 1+1 százalékáról 2016-ban is csakúgy, mint a korábbi években, május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

Február elsejéig még kérhetõ bevallási nyilatkozattal, hogy a NAV készítse el az szja-bevallást. Közben több mint 792 ezren kapnak elektronikus bevallási értesítõt és 3 millió 245 ezer bevallási egységcsomag kerül a postaládákba január második felében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négy legnagyobb fõvárosi ügyfélszolgálata a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig a hátralévõ valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte az adóhatóság.

A magánszemélyek 2015. május 20-ig rendelkezhetnek befizetett személyijövedelemadójuk 1+1 százalékának valamely civil szervezet, illetve bevett egyház vagy kiemelt költségvetési elõirányzat részére történõ felajánlásáról.

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. A hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-ig postázza, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezõknek elektronikusan küldi. A munkáltatók szintén április 30-ig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítésérõl azoknak, akik azt kérték.

Az szja-bevallás legegyszerûbb módja, ha megbízzuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt a bevallásunk elkészítésével. Az egyszerûsített bevallást február 16-ig lehet kérni a 1453NY jelû nyomtatványon.

Már csak bõ két napjuk maradt az adózóknak arra, hogy a május 20-i határidõig elkészítsék személyijövedelemadó-bevallásukat, ezt sokan a tavalyi évhez hasonlóan az utolsó pillanatokra hagyták.

személyi jövedelemadó - illusztrációNégy hónap helyett hat hónap alatt, és 100 ezer forint helyett 150 ezer forint adókötelezettséget lehet pótlékmentesen, részletekben teljesíteni.

Budapest, 2013. április 8., hétfõ (MTI) – A magánszemélyek számára május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének törvényi határideje, mivel azonban ez a dátum idén pünkösdhétfõre esik, az adóbevallásokat legkésõbb 2013. május 21-ig kell eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – közölte a NAV hétfõn az MTI-vel.

Miskolc – Ne feledjük, május 21-éig kell postára adnunk az szja-bevallásunkat.

« 1. oldal »