2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Több vidéki városban tüntettek kedd este a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok budapesti demonstrációjához csatlakozva.

Negyedéven belül a harmadik, önkormányzati forrásból megépült kültéri kondiparkot adták át csütörtökön Szolnokon. A helyi diákközgyûlés kezdeményezésére egyedi beruházásnak indult kondiparképítés egyedülálló programmá bõvült a Tisza-parti megyeszékhelyen.

Elhelyezték kedden a China BBCA Group Corporation magyar-kínai közös beruházásban Szolnokon 34 milliárd forintból felépülõ citromsavgyárának alapkövét, egy idõkapszulát.

Az O&GD Central Kft. 3D szeizmikus méréseket végez, 538 négyzetkilométernyi területen méri fel a térség geológiai és szénhidrogén-potenciálját, várhatóan október és január között.

Két citromsavgyár is lesz Magyarországon: Szolnokon és Kazincbarcikán is épül egy-egy üzem hamarosan, amivel a globális piac jelentõs szereplõjévé lép elõ Magyarország.

Év végén már 1200-an dolgozhatnak az észak-amerikai központú, autóipari bõrgyártással foglalkozó cégnél, amely 15 országban 40 partnercéggel áll kapcsolatban és 95 autótípus beszállítója.

A szolnoki jármûjavítóban elkészített IC+ vasúti kocsik a teszteken jól vizsgáztak, így megrendelés esetén meg is indulhat a sorozatgyártás.

A fiú a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozott.

« 1. oldal »